Can Dündar ve Erdem Gül serbest bırakılsın!Can Dündar ve Erdem Gül serbest bırakılsın!

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül, 29 Mayıs 2015’te “MİT TIR’larında DAİŞ ve El Nusra çetelerine silah taşındığı” yönünde “İşte Erdoğan’ın yok dediği silahlar” manşetiyle yayımladıkları haber neticesinde “casusluk yapmak, “devletin sırlarını ifşa etmek” gerekçesiyle tutuklandı.

Dündar: Hükümet suçüstü yakalandı

Cumhurbaşkanı’nın vatana ihanetle itham ettiği, haklarında iki kez müebbet istendiğini belirten Dündar, hükümetin suçüstü yakalandığını; kendisinin casus değil gazeteci olduğunu vurguladı. Dündar dün mahkemede verdiği savunmada, “Eğer biz bu haber nedeniyle tutuklanır, yargılanır mahkum olursak, bu hem Türkiye’de hem uluslararası kamuoyu önünde bir yalan haber yaptığımız iddiasıyla olmayacaktır. Bu devletin halkına yalan söylediğini belgelediğimiz için olacaktır ve bütün mahkeme sürecinde biz bu yalanı belgeleriyle ortaya koyacağız.” dedi.

Nitekim Mayıs 2015’te yayınlanan haberin ardından, Erdoğan, Cumhuriyet ve Dündar’dan kişisel olarak şikayetçi olmuş; bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir müebbet ve 42 yıl hapis cezası ile yargılanmasını istemişti.

Yalanın ve baskının iktidarına devam

Türkiye, AKP iktidarından bu yana düşünce ve ifade özgürlüğünün, basın üzerindeki baskıların giderek ağırlaştığı bir yer haline geldi. Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), Türkiye’yi ‘dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi’ olarak tanımlamaktadır. Yalana ve her türlü hukuksuzluğa batmış hükümet baskı ve korkuyla iktidarını sürdürmeye, yaptığı her türlü yolsuzluk ve talanı gizlemeye çalışmaktadır. Öyle ki, tam da Suriye’deki cihatçı-selefi akımlara verdiği destek Rusya ile yaşadığı krizle bu denli ayyuka çıkmışken; Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanması ile kitlelere gözdağı vermeyi amaçlamaktadır.

Can Dündar ve Erdem Gül başta olmak üzere şu an tutuklu bulunan gazeteciler derhal serbest bırakılmalı; basın üzerindeki her türlü baskı son bulmalıdır!

Yorumlar kapalıdır.