Eyüp Karadolap emekçileri haykırıyor: Amed halkı yalnız değil!

“Hiçbir hukuksal zemini olmayan ve Kürt halkına topyekün savaş açmayı ifade eden sokağa çıkma yasaklarının Kürt illerinde yarattığı sefalete dur demek ve Kürt halkı ile dayanışmak için! Kürt illerinde savaş sürerken, Batı’da adalet, barış ve demokrasi olamaz! Türk emekçilerini Kürt halkı ile dayanışma içerisinde olmaya çağırıyoruz” başlığıyla İnşaat-İş öncülüğünde sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği illere temel ihtiyaç malzemelerinin gönderileceği bir kampanya çağrısı yapıldı.Bu kampanyayı İşçi Demokrasisi Partisi olarak sahiplenerek Eyüp ilçe örgütümüzün de bulunduğu Karadolap Mahallesine taşıdık. Bastığımız bildirileri kapı kapı dolaşarak Karadolap emekçileriyle buluşturduk. Kürt halkıyla dayanışmanın öneminden bahsederek, emekçilerden yardım talep ettik. Gece gündüz, sokak sokak, ev ev, dükkan dükan gezdik.

Karadolap halkı gerçek anlamda bu kampanyaya sahip çıktı. Mahallelinin ve esnafın desteği ile yardımlarımızı topladık. Bireysel katkıların yanında başta Muhtarlık ve spor kulübümüz olmak üzere birçok kurum da kampanyayı sahiplenerek dayanışma örneği gösterdiler. Eyüp Karadolap halkının ve esnafının desteğiyle toplanan ve Amed’e gönderilecek yiyecek-içecek-giyim malzemeleri İnşaat-İş Sendikasına teslim edildi. İnşaat-İş 3 Ocak Pazar Günü saat 13’te Kadıköy vapur iskelesinde de yapacağı basın açıklamasının ardından yardımları Amed’e götürecek.

Devletin Kürt illerinde yaptığı saldırılar, artan sivil ölümleri, uzayan sokağa çıkma yasakları kabul edelemez. Bir an önce bu abluka ve onun sonucu olan sokağa çıkma yasakları sonlandırılmalıdır. Kürt emekçileri ile batıdaki emekçilerin ortak mücadelesi bu ablukanın dağıtılması için temel önemdedir. İnşaat-İş’in başlattığı çalışmaya omuz veren Karadolap halkının desteği bu açıdan maddi karşılığından çok daha büyük bir değere sahip.

Yorumlar kapalıdır.