Yeraltından hikâyeler: Dalene Bowden’ın hikâyesi

Küçük kız ceplerini karıştırdı. Yanında bekleyenler sabırsızca homurdanıyordu. Önündeki tepsiyi hafifçe kaydırdı ve “paramı evde unutmuşum” dedi kızararak. Yemekleri doldurup parasını alan kadın bir saniye duraksadı ve gülümsedi: “al yavrum, yarın ödersin”. Muhtemelen yarın da ödeyemeyeceğini biliyordu kadın. Küçük kızı sabırsız çocukların küçümseyici bakışlarından bir parça olsun kurtardığına inanıyordu. Fakat kendisini kim kurtaracaktı? Alenen hırsızlık yapmıştı. 5 lira! Üstelik bunu şefi de görmüştü, artık parayı kendi cebinden de verse yaptığı hırsızlığı gizleyemeyecekti. Nitekim şefi hemen harekete geçti. Hırsızlık suçundan işten atıldı…

Ajanslardan…

Dalene Bowden, Amerika’daki bir devlet ortaokulunda çalışan bir yemekhane işçisi. 1.7$’lık öğlen yemeği ücretini veremeyen bir kız çocuğuna ücretsiz yemek verdiği için okul yönetimi tarafından işinden atıldı; parayı kendi cebinden vermeyi teklif ettiği halde. Okul sözcüsü kovma olayını sahiplenirken, “parası olmayan öğrencilere atıştırmalık şeyler verilebilir ancak yemekhane işçileri öğrencilere ücretsiz öğlen yemeği veremez” açıklamasında bulundu.

Olayın ardından tepkiler çığ gibi büyüdü. Dalene Bowden’a destek kampanyasına 140 bin imza atıldı. Kadın işçiye yeni bir iş bulana kadar destek olması amacıyla 20 bin dolar toplandı. Sosyal medya tepkilerine dayanamayan okul yönetimi, Bowden’ı mutfakta öğrencilerle karşılaşmayacağı (!) bir bölümde işe geri almak istedi.
İşe geri dönüp dönmemek konusunda kararsız olduğunu belirten Bowden, toplanan paranın bir kısmını çocuklarının hesabına aktarmak istediğini, ücretsiz yemek konusunda hâlâ fikrinin değişmediğini söyledi.

Yorumlar kapalıdır.