“4 yıldır adalet yok!”

Hrant Dink 19 Ocak 2007’de saat üç sularında AGOS gazetesi önünde öldürülmüştü. Aradan geçen dört yılda ise cinayet hâlâ aydınlatılabilmiş değil. Bu nedenle 19 Ocak 2011’de “Hrant’ı Unutmayacağız, Devleti Affetmeyeceğiz” diyen Hrant’ın Arkadaşları ve çeşitli siyasi kurumlar Taksim ve Şişli’den hareketle AGOS gazetesi önüne yürüdü.

Dört yıldır yüzleri yok, yürekleri yok; Dört yıldır meclis yok, yargı yok; partisi var, adalet yok konulu çeşitli dövizler taşıyan binlerce kişi, “Katil devlet hesap verecek”, “Hepimiz Hrant’ız, Hepimiz Ermeni’yiz” sloganları attı.

Hrant’ın kendi sesinden dinletilen sözlerle başlayan anma töreninde öldürülen gazeteci Abdi İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi de, faili hâlâ meçhul siyasi cinayetlerle öldürülenlerin aileleri adına bir konuşma yaptı.

Tören 7 Şubat’ta saat 10.00’da Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde görülecek Hrant Dink davasına çağrıyla bitti.

Akşam 19.00’da ise Hrant Dink, Taksim Meydanı’ndan Galatasaray Meydanı’na meşaleli yürüyüşle anıldı. Davanın halen aydınlatılamamış olmasına yönelik tepkiler yürüyüş boyunca ıslık, alkış ve “Katil vuruyor, devlet koruyor”, “Türk, Kürt, Ermeni, Yaşasın Halkların Kardeşliği” gibi sloganlarla ifade edildi. Yürüyüş, Türkçe ve Ermenice okunan basın açıklamasıyla sonlandı.

Yorumlar kapalıdır.