TEKSTİL – Patron krizi bahanesiyle ücretsiz izne zorluyor…

Merhaba arkadaşlar, ben bir tekstil firmasının fabrika satış mağazasında çalışmaktayım. Ücretlerimiz zaten oldukça düşük ve günde en az 12 saat çalışıyoruz. Bunun dışında kışın çalıştığım pazar mesaisinin karşılığında aldığım ücretin çok düşük bir ücret olduğunu görüyorum. Sadece bunlara bakarak bile anlıyorum ki, patron uzunca bir süre bizim sırtımızdan kârına kâr kattı.

Fakat krizin etkisi ile işler kötüye gitmeye başladı. Patron da hemen, kendi çıkarlarını korumak adına elinden geleni yapmaya başladı. Bize yaptığı en büyük saldırı, ücretsiz izinleri başlatmaktı. Önceleri ayın iki haftası ücretsiz izinde idik. Şimdi ise, ücretsiz izinlerin süresi artmaya başladı. Bu uygulama yaz boyunca devam edecekmiş…

Yaşadığım bu kötü koşullardan benim çıkardığım sonuç şu: Haklarımızı aramadığımız ve bilmediğimiz durumda patronlar her türlü kötü koşuldan bizim sırtımıza basarak kurtulabiliyorlar. Onlar kurtuldukça bizim halimiz daha da kötüleşiyor. Bunların olmaması için biz işçilerin el ele verip, haklarımızı aramamız gerekir.

Bu sonucu çıkardıktan sonra ben hayatımda iki değişiklik yapmaya başladım. Birincisi çevremdeki ve işyerimdeki işçi arkadaşlarımla her bir araya geldiğimde onlarla bu gerçekler üzerine konuşmaya çaba sarf ediyorum. İkincisi de, patronlar mademki bizi bugüne kadar hep uyutmuşlar, bizim de artık işçi arkadaşlar ile bunun devam etmesine engel olmamız gerekir. Bu kapitalist perdenin yıkılması için işçilerle ilgili olan, bizim nasıl sömürüldüğümüzü anlatan kitaplar okuyorum. Bu konuda da bana İşçi Cephesi gazetesinin çok büyük katkısı oldu. Bu yüzden gazetenin tüm okurlarına ve emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum.

Moralimizi bozan şeylere aldırmadan sabırla çalıştıkça hakkımızı alacağımıza inanıyorum.

Yorumlar kapalıdır.