“Sağlıkta Masal Bitti!”

18 Ekim pazar günü sağlık ve sosyal güvence hakkımızı elimizden alan SSGSS yasasının kabul edilişinin 1. yılında, işçiler ve emekçiler Sağlıkta Dönüşüm Programı’na tepkilerini göstermek için bir araya geldi.

İTO, İEO, İstanbul Veteriner Odası, SES İstanbul Şubeleri ve Dev Sağlık-İş’in düzenlediği mitinge, KESK, Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu, Birleşik Metal-İş TMMOB, ve demokratik ve siyasi kitle örgütlerikatıldı. Tepe Natilius ve Haydarpaşa Numune Hastanesi önünde buluşan kitle iki koldan Kadıköy’e yürüdü. Miting Kadıköy’de emek örgütlerinin temsilcilerinin yaptığı konuşmalar ve ardından Tayfa Bandista’nın sahne almasıyla son buldu.

Mitingde “AKP sağlığa zararlıdır”, “Sağlıkta ticaret ölüm demektir” , “Savaşa değil sağlığa bütçe” gibi sloganlar öne çıktı. “Sağlıkta masal bitti. Sağlığımızdan, emeğimizden, mesleğimizden vazgeçmeyeceğiz. Aile hekimi iki lira, devlet hastanesi sekiz lira, özel hastane 15 lira. Şimdilik!” ana pankartı ardında yürüyen işçi ve emekçiler, SSGSS yasası ve bu kapsamda geçen ay yürürlüğe giren katkı paylarını ile sağlıkta taşeronlaştırmayı protesto etti.

Sendikalaştıklarından dolayı işten çıkarılan ve uzun bir süredir direnişte olan Sinter işçileri, işe geri alım ve işten çıkarmaların durdurulması için eylemlerini sürdüren SSK Okmeydanı işçileri ve direnişteki Esenyurt Belediyesi işçileri de mitingdeydi. Tüm kitle süre giden duruma karşı tepkilerini “Milyonlar aç milyonlar işsiz, işte kapitalist sisteminiz” sloganı ile dile getirdi.

Yazan: İC – Haber (19 Ekim 2009)

Yorumlar kapalıdır.