TEKSTİL – Zam vermek istemeyen patronun bahaneleri devam ediyor!

Merhaba, Çalıştığım işyerinde her gün yeni bir söylenti yayılıyor. Önce ücretsiz izin, sonra işten atılmaların olacağı, şimdi de fabrika taşınma ihtimali bütün işçileri düşündürmeye başladı. Çünkü söylentilere göre patronun fabrikayı taşmak istediği yer oldukça uzak.

Güya, işçilere ulaşım konusunda her bölgeye servis verilecekmiş. Şimdi bile her bölgeye servis yokken bu konunun sorun olacağı çok açık. Bir de taşınma nedeniyle işten ayrılmak isteyen işçiler tazminatları alabilecek mi; hiçbir bilgimiz yok. Taşınmalar sırasında işten çıkarmalar olup olmayacağı da belirsiz olunca, bu konuda da endişeler yayılıyor.

İşçiler arasında son günlerde hep bunlar konuşuluyor. Normalde şeflerle her konuyu konuşmayız. Ama bu konuyu sorduğumuzda taşınacağımızı onayladılar. Hatta şimdiki rahatlığımızı orada bulamayacağımızı söyleyerek gözdağı vermeye başladılar bile. Durum böyle olunca, zam konusu tamamen unutulmuş oldu. Birkaç arkadaşla geçen sene de zam almadığımızı, bu sene belki alabileceğimizi konuşuyorduk. Ama hiçbirimizin umudu yok. “Fabrika zaten taşınıyor”, “Bu yıl ihracat için de fazla ürün dikmedik”, “kriz var” gibi bahanelerle patronun kârını, zararını hesaplar olduk.

Oysa asıl kendi hesabımıza; kârımıza, zararımıza bakmamız gerekiyor. Patronlar her durumu kendi çıkarlarına kullanmayı ve her zam döneminde bin bir çeşit oyun yapıp, söylenti yaymayı çok iyi biliyorlar. Oysa zam bizim hakkımız. Bu hakkımıza sahip çıkmalıyız. Gün olup devran dönecek, işçiler birlik olup patronlara bir oyun oynayacaklar elbet.

Yorumlar kapalıdır.