Trans Onur Yürüyüşü Yapıldı

13 Haziran Pazar günü ilki düzenlenen Trans Onur Yürüyüşü İstanbul LGBTT Sivil Toplum Girişimi, Emekçi Hareket Partili LGBTT’ler, Kadın Kapısı, LAmbdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği, Voltrans Trans Erkek İnisiyatifi, Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi, Sosyalist Kadın Meclisleri, Yeşiller Partisi ve Devrimci Anarşist Faaliyet organizasyonuyla Taksim Tramvay durağından başlayarak gerçekleştirildi. Biz de İşçi Cephesi olarak oradaydık.

Yapılan basın açıklamasında sistem içindeki dışlanmalara, düzen içinde iş verilmeyerek seks işçiliği yapmak durumunda bırakılmalarına rağmen eşcinsel, biseksüel, travesti, transseksüel olmaktan duyulan onur dile getirilirken, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf’ın eşcinselliğin hastalık olduğuna dair yapılan açıklamasının eleştirisine de yer verildi.

Biz de İşçi Cephesi olarak homoseksüellerin mücadelesinin heteroseksüelleri de özgürleştireceğini bir kez daha vurguladık. Çünkü LGBTT bireyleri tarafından yürütülen örgütlü mücadele, aslında sistemin tüm adaletsizliğine paralel olarak ezilen -hatta bu yolda nefret cinayetlerine kurban giden- insanların onurlu kavgasıdır ve homofobiye, transfobiye, bifobiye karşı verilen bu mücadele bizim mücadelemizin de bir parçasıdır. Bu sebeple sınıfsal, ulusal ve cinsel sömürüye hayır diyoruz ve içinde bütün renkleri barındıran bir dünya dileğini yüreğimizde barındırarak mücadelemize devam ediyoruz!

Yazan: İC – Haber, 14 Haziran 2010

Yorumlar kapalıdır.