UPS işçilerinin dayanışma gecesi ve direnişten son haberler

UPS (United Parcel Service) işçileri cumartesi günü Alibeyköy’de direnişlerinin 102. gününde bir dayanışma gecesi düzenledi.

Gece, direniş mücadelesini anlatan bir video gösterisiyle başladı. Salon sık sık “UPS’ye sendika girecek, başka yolu yok”, “Direne direne kazanacağız”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Sendika hakkımız engellenemez”, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganlarıyla yankılandı. 300’den fazla kişinin katıldığı gecede, direnişi destekleyen çevrelerin gönderdiği mesajlar okundu.

Direnişin geleceği

Gecede TÜMTİS Başkanı Kenan Öztürk de bir konuşma yaptı. Öztürk konuşmasında Meksika’da 9 gün süren ITF (International Transport Workers’ Federation – Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu) genel kurulunda alınan kararları paylaştı. Bu kararlara göre, 1 Eylül 2010’da ITF üyesi sendikaların bulunduğu 154 ülkede eylem yapılacak. Arjantin’de UPS’de örgütlü işçiler 1 gün iş bırakacak, Hollanda’da sendikalar UPS genel müdürlüğü önüne 1 kamyon gübre bırakacak, ABD’de 1 saat iş bırakacak ve tüm bu eylemler videoya çekilecek. Öztürk ayrıca mücadele sürdüğü sürece Norveç’teki sendikalardan aylık 7.000$ destek geleceğini de söyledi. 1 Eylül’de TÜMTİS’in örgütlü olduğu tüm illerde UPS merkezlerine yürüyüşler gerçekleştirilecek. İstanbul’da da saat 11.00’da Çapa Hastanesi’nin önünde toplanılıp UPS genel merkezine yürünecek. Öztürk’ün bildirdiğine göre, eğer bu eylemlerle bir gelişme sağlanamazsa, 15 Eylül’de tüm dünyada eylemler tekrarlanacak.

Gece çeşitli sanatçıların sahne almasıyla son buldu.

Yorumlar kapalıdır.