Hizmet – Biz işçiler patrona karşı haklarımızı savunurken nelere dikkat etmeliyiz?

Merhaba arkadaşlar;

Bizler hakkımızı savunurken bireysel değil topluca hareket edip örgütlenirsek kazanabiliriz. Bireysel davrandığımız sürece her zaman kaybetmeye mahkûm oluruz. Bunu kendi işyerimden örnekler vererek anlatmaya çalışacağım.

Benim çalıştığım projede bir hata olunca hemen müdür ve şef işçilere kızıyorlar ve baskı yapıyorlar. İşçiler de bu baskılara karşı birbirini suçluyorlar. Hâlbuki ortada birbirimize dair bir sorun yok. Bu sadece patronun bir taktiğidir. Ve bu durum sadece benim çalıştığım sektörde olan bir şey değildir. Diğer sektörlerde de ortada bir yanlış olmasa da bir hata varmış gibi ortaya bir söz atıp bizleri karşı karşıya getiriyorlar. Bizler birbirimizi suçladıkça gerçeklerden uzaklaşıp patronun ekmeğine yağ sürmüş olacağız. O yüzden ortada hiç sorun olmasa da bir sebep yaratıp birbirimizi suçlamamız ve birbirimize düşman olmamız için çabalıyorlar.

Patronlar bizlerin üzerinde baskı oluşturup, patrona karşı örgütlenip karşı koymamızı engellemek için bu taktikleri kullanıyorlar. Bizler de bunu yutup sürekli birbirimizi suçluyoruz. Birbirimizi suçlayacağımıza artık uyanıp patronun taktiklerini boşa çıkartmak için mücadele etmeliyiz, buna kafa yormalıyız.

Arkadaşlarım bunun farkında olmasalar da en azından ben bunun farkına vardım ve bunu arkadaşlarıma anlatmaya çalışıyorum. Anlatmakta zorlansam da sonuna kadar patronun taktiklerini boşa çıkartmak için elimden geleni yapacağım. Çünkü mücadele etmedikçe ve örgütlenmedikçe kazanım olamaz.

Yorumlar kapalıdır.