Filistin’le Beyaz Dayanışmaya

16-17 Ekim tarihlerinde, Filistinli hekimler ile beraber, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Diş Hekimleri Odası ve Filistinli Sağlık Çalışmaları Komiteleri desteğiyle, İşgal Altında Sağlık Durumunu tartışmak için düzenlediğimiz Filistin’le Beyaz Dayanışma Konferansıgerçekleşecek

Filistinlilerin yalnızca tarihsel yurtları olan toprakları değil sağlık, eğitim ve barınma başta olmak üzere yaşamsal ihtiyaçları da işgal altında.

Sağlık hizmetlerinin ve tıbbi malzemenin eksikliği, sağlık akademisinin abluka altına alınması, kontrol noktaları ile beraber sağlık merkezlerine ulaşmanın imkânsızlaşması, ateşe tutulan sağlık emekçileri, hastaneler ve ambulanslar, işgal altındaki sağlığın görüntüsüdür.

Bu işgale karşı bir grup gönüllü, 1985 yılında işgal altında yaşayan Filistinlilerin sağlık ihtiyaçlarını karşılamak üzere Sağlık Çalışmaları Komitelerini (SÇK) kurdu. Kurulduğundan bu yana koruyucu ve tedaviye yönelik sağlık çalışmaları yürüten SÇK, Filistinli sağlık emekçilerinin özverileri ve uluslar arası desteklerle ayakta durmaktadır.

Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi olarak Filistinli hekimleri; Türkiyeli hekimler ve Türkiye halkı ile buluşturarak Filistin’deki sağlık(sız) durumu tartışarak destek çalışmalarının olanaklarını araştırmayı hedefliyoruz.

Hepinizi Filistin’le Beyaz Dayanışma Etkinliklerine davet ediyoruz.

Program:

17 Ekim, Pazar (Saat: 16.30)

Yer: İstanbul Tabip Odası Kadıköy Büro

Rıhtım Cad. Misakı Milli Sok. İdil Han, No: 4 Kat: 3 Kadıköy

18 EKİM, PAZARTESİ (Saat: 18.30)

Yer: İstanbul Eczacı Odası

Galatasaray Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi

Meşrutiyet Cad. Aslı Han Kat: 5 Galatasaray

Not: Pazar etkinliği herkese, Pazartesi etkinliği sağlık emekçilerine açıktır.

Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi

Yorumlar kapalıdır.