Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğrencilerinden basın açıklaması

Üniversitedeki sorunları tartışıp çözmek üzere kurulan SAÜ Öğrenci Hakları Platformu, öğlen saatlerinde kampus kafeterya önünde toplanarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Birleşerek elde edilen kazanımların açıklandığı, yeni yol haritasının nasıl çizileceğini belirten açıklamayı aynen yayınlıyoruz:

Değerli basın emekçileri ve sevgili öğrenci arkadaşlar,

Bilindiği üzere 2 ay önce SAÜ Öğrenci Hakları Platformu olarak üniversite öğrencileri arasında yaptığımız araştırmaların sonucunda belirlenmiş 3 temel sorun üzerinden bir imza kampanyası yürütüp ardından yaklaşık 500 kişinin katıldığı bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdik. 2. dönemin başlamasıyla verdiğimiz mücadelenin meyvelerini topladık ve sesimize kayıtsız kalınmadı.

Yemek fiyatları 1.75 TL’den 1.5 TL’ye indirildi. Otobüslerin sefer sayısı %40 artırıldı ve Mediko-Sosyal kurumunca öğrencilerden usulsüzce ve kanuna aykırı bir şekilde alınan ücretler kaldırıldı. Bu yapılanlar elbette ki sorunlarımızı tamamen çözmedi. Ancak hak arama mücadelesinde örgütlülüğün ve kolektif bilincin önemini bir kez daha gösterdi.

Umarız ki bu kazanımlar mücadelemiz sırasında bize umutsuzluk vermeye çalışanlara, çabalarımızın sonuçsuz kalacağını söyteyenlere. çalışmalarımızı başka mecralara çekerek karalamaya çalışanlara ve öğrencilerin hak arama mücadelesinde örgütlenmelerine karşı duranlara ders olmuştur.

Yaşasın örgütlü mücadelemiz

Bilinmesi gereken en önemli noktaysa SAÜ Öğrenci Hakları Platformu üniversitemizde haksızlık, piyasacılık ve sömürü var oldukça bunların karşında öğrencilerin sesi olarak ve arkasına yalnızca öğrencilerin gücünü alarak yılmadan mücadelesine devam edecektir.

Mücadelemize destek veren. bizimle her her türlü baskıya göğüs geren platformumuz üyesi ve dostu bütün öğrencilere teşekkür ederiz.

Yaşasın öğrenci dayanışması

Üniversitemizde dönem başından itibaren dolmuş ve minibüs ücretlerine yapılan zammı protesto etmek için platformumuz dışından bazı öğrencilerin çağrısıyla bir boykot örgütlenilmeye çalışılmıştır. SAÜ Öğrenci Hakları Platformu ise bu boykota platform meclisinin aldığı karar doğrultusunda katılmamıştır. Katılmama kararının sebebi ise eylemin başlı başına örgütlü bir çalışmasının yapılmayıp niteliksiz ve plansız br şekilde uygulanması, 35.000 öğrencisi olan bir üniversite için uygun eylem yönteminin boykot olmamasıdır. Platformumuz bu hafta içerisinde kampus minibüsçüler odasıyla. yapılan zamların geri çekilmesini talep eden bir görüşme gerçekleştirecektir. Talebimizin dikkate alınmaması durumunda ise meşru mücadele yöntemlerini kullanarak bu sorunun üzerinde duracaktır.

Sermaye defol üniversiteler bizimdir

Mücadelemizin bundan sonraki yol haritasını belirlemek ve sorunlarımızı hep birlikte tartışmak için 3 Mart Perşembe günü İBF konferans salonunda 15:00-16:00 arasında platformumuz bir toplantı düzenleyecektir. Bütün öğrenci arkadaşlarımız bu toplantıya davetlidir.

Müşteri değil öğrenciyiz!

SAÜ Öğrenci Hakları Platformu

Yorumlar kapalıdır.