Eşcinsellik hastalık değildir!
İnsanların yaşamak için bazı gereksinimleri vardır; yemek, içmek ya da barınmak gibi. Bunları sağlamak için ise paraya ihtiyaç duyar. Parayı elde edebilmenin çeşitli yolları vardır. Eğer zengin değilseniz ya da zengin bir aileniz yoksa para kazanmak için çalışmalısınız.
Çalışarak kendi hayatınızı sürdürmeniz için ise bir işe ihtiyacınız vardır. Halil İbrahim Dinçdağ’ın da bir işe ihtiyacı var ama o işsiz. Peki, kim mi Halil Dinçdağ? Türkiye Futbol Ligi’nde hakemlik yapan ama askerlik yapmadığı için 14 yıldır yaptığı hakemlik görevinden uzaklaştırılan bir insan! Dinçdağ askerlik yapmamasının sağlık nedeniyle değil, cinsel tercihinden kaynaklandığını açıklayınca Futbol Federasyonu’nun hışmına uğrayarak görevden uzaklaştırıldı. Bununla da kalınmadı; 16 yıldır çalıştığı radyodan da kovuldu.
Erkek egemen sistemde cinsel tercihleri nedeniyle insanlar hor görülüyor. Sistem eşcinsellere “hastalıklı” muamelesi yapıyor. Cinsel tercihlerinden dolayı aşağılanan, hakarete uğrayan hatta öldürülen bu insanlar toplumdan dışlanıyor. Hâlbuki eşcinsellik insanlık tarihi kadar eskidir. Kafalardaki o geri kalmış anlayışlar ne yazık ki değişmiyor.
Çalışmak, üretmek isteyen eşcinseller, transseksüeller ya da travestilerin bir kısmı iş verilmediği için fuhuş yapmak zorunda kalabiliyor. Eşcinsellik, sapkınlık ya da hastalık değildir. Bunu insanların ve Futbol Federasyonu yetkililerinin anlaması gerekiyor. İnsanları cinsel tercihi ile değil yaptıkları işi iyi yapıp yapmamaları ile sorgulasınlar. Koca koca insanların uğraştığı işler bu olmamalı. Tornadan çıkar gibi tek tip insan yaratılmak isteniyor.
Yaşam hakkı kutsaldır. Halil İbrahim Dinçdağ’ın hayatını sürdürmek için işe ihtiyacı var. Federasyon yaptığı hatayı bir an önce düzeltip Dinçdağ’ı işine iade etmeli ve ondan özür dilemelidir. Çalıştığı radyo da aynı şeyi yapmalıdır. Ahlak bekçiliği yapanlar önce insanın kimliğine saygı göstermeyi öğrensinler. Yani insanlaşsınlar, cinsel kimliklerinden dolayı hiç kimse aşağılanamaz!
Halil İbrahim Dinçdağ, kendisine yapılanları sineye çekip kenarda oturmak yerine Futbol Federasyonu’nu mahkemeye verdi. Dinçdağ, mesleğini yaptırmayarak kendisini mağdur etmekle suçladığı TFF’nin kendisine 10 bin TL maddi, 100 bin TL de manevi olmak üzere toplam 110 bin TL tazminat ödemesini istedi. Maddi olarak dava masraflarını karşılayacak parası bulunmadığını kaydeden Dinçdağ, mahkemeden “adli müzaherete” (yardım) kararı verilmesi talebinde bulundu.
Cinsel tercihlerinden dolayı insanların hor görülmediği bir toplum dileğiyle…
Yorumlar kapalıdır.