Ankara Kıbrıs’tan elini çek!

Kıbrıslı işçi ve emekçilerin 28 Ocak’ta gerçekleştirdikleri Toplumsal Varoluş Mitingi’nin devamı niteliğindeki 2. Toplumsal Varoluş Mitingi, 2 Mart 2011’de gerçekleşti. Türkiye işçi sınıfı ve emekçileri de Kıbrıs’taki mitinge destek vermek ve orada dile getirilen taleplerle dayanışma içinde olduğunu duyurmak amacıyla aynı gün Taksim-Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi.

DİP, EHP, ESP, İşçi Cephesi, SBH, Sosyalist Parti, TÖP ve Türkiye Gerçeği’nin düzenlediği eylemde kortej, sloganlar atarak Taksim Meydanı’na yürüdü. Basın açıklamasında Türkiye’nin Kıbrıs’a uyguladığı siyasi-dayatmacı politikalar ve sosyal yıkım yasasına karşı emekçilerin yerinin Kuzey Kıbrıslı işçi ve emekçilerin yanı olduğu belirtildi. Metinde ayrıca “AKP hükümetinin Meclis’ten jet hızıyla geçirdiği ve işçi sınıfına kuralsızlığı, güvencesizliği ve esnekleştirmeyi dayatan Torba Yasa ile Kuzey Kıbrıslı emekçilere dayatılan yıkım paketi, aynı neo-liberal saldırının birer parçasıdır.” denildi ve “Türkiyeli emekçilerin refahından çalınan parayı istemiyoruz” diyerek dayanışma elini uzatan Kıbrıs işçi ve emekçisinin yanında olmanın Türk ve Kürt işçisinin ve emekçisinin görevi olduğu vurgulandı.

“Kıbrıs Kıbrıslınındır!”, “Türkiye, Yunanistan, İngiltere, Emperyalizm Kıbrıs’tan defol!”, “Yaşasın işçilerin birliği, halkların kardeşliği!” ve belki de içlerinde en önemlisi olan “Yaşasın proletarya enternasyonalizmi!” sloganları atıldı ve yabancı bir yoldaşın Enternasyonal marşını çalmasıyla eylem son buldu.

Yorumlar kapalıdır.