Alibeyköy’de seçim toplantısı

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun bileşenlerinden biri olan İşçi Cephesi 29 Mayıs Pazar günü Alibeyköy’de okurları ile buluştu.

12 Haziran Genel Seçimleri öncesi egemen olan politik atmosferin değerlendirildiği etkinlikte, iktidar partisinin sekiz yılı aşkın zamandır sürdürdüğü işçi düşmanı ve baskıcı, sosyal ve ekonomik politikalarının bir bilançosu çıkarıldı ve düzen partilerinin seçim beyannameleri ve vaatleri üzerinde duruldu. Artan yoksulluğa; sınıfsal, ulusal, cinsel sömürü ve baskılara yönelik hiçbir tutarlı ve gerçekçi politikaya sahip olmayan bu partilere karşı emek, demokrasi ve özgürlükten yana bir alternatifi desteklemenin, “onurlu bir iş ve yaşam” başta olmak üzere emekçilerin ve ezilenlerin acil taleplerini bu alternatif etrafında ortaklaştırabilmelerinin öneminden bahsedildi ve bu süreçte devrimci bir işçi partisinin inşasının aciliyeti vurgulandı.

Alibeyköy yerelinde yaşanan sıkıntıların da konuşulduğu etkinlikte, Arap devrimlerine de gönderme yapılarak, tüm iç karartıcı tabloya rağmen değişime olan inancın tükenmediği dile getirildi.

Yorumlar kapalıdır.