Büyük Anadolu Yürüyüşü Ankara merkeze ulaştı!

Büyük Anadolu Yürüyüşü Batı Akdeniz Kervanı, yürüyüşünün 40. gününde Ankara’ya ulaştı. Aşağıda, Kervan’ın Ankara’da yaptığı açıklamayı yayınlıyoruz.

Büyük Anadolu Yürüyüşü Batı Akdeniz Kervanı olarak 12 Nisan’da Antalya Cumhuriyet Meydan’ında yaptığımız basın açıklamasının ardından Ankara’ya doğru başlattığımız yürüyüşümüzün 40. gününde 670km yol katederek Ankara merkeze ulaştık.

Anadolu’nun dört bir yanından günlerce kmlerce yol kat ederek Gölbaşı’nda buluşan tüm Büyük Anadolu Yürüyüşü kervanları ve yürüyüşe bedenen katılamayıp da her adımında emeği ve yüreği Anadoluyu Vermeyeceğiz hareketi takipçileri 21 Nisan 2011 tarihinde buluşmuş oldukları Gölbaşı mevkiinden Ankara şehir içine hareket etmek isteyince polis engeli ile karşılaştı. Polisin toplu yürüyüşe karşı olması bahanesinin önüne geçerek bu yürüyüşün bireysel bir yürüyüş olacağı ve bireyler olarak yürüme hakkımıza sahip çıkarak Batı Akdeniz Kervanı olarak yol arkadaşımız eşşek Bal ile birlikte Ankara şehir içine doğru yürümeye başladık.

Ankara’ya yürüyüşümüz boyunca araba yollarını değil toprak yolları yeğledik.Yürüyüş süresinde polis ekibi araba ile yürüşümüzü takip ederken yürüyüşü durdurmak amacıyla bir çok zorluk çıkardı. Herhangi bir kanunu ihlal etmemiş olmamıza rağmen polis nüfus cüzdanını suç yazmak amacıyla alıp vermedi. Yoğun bir tartışmanın ve hiçbir geçerli suç bulunmadığının ısrarla anlatımının ardından nüfus cüzdanını tekrar geri alabildik. Eymir Göl’ünü takiben ulaşmış olduğumuz Ankara Oran semtinden devam ederek şehir merkezine doğru ilerledik.

Herhangi bir kanun ihlali yapılmamış olmasına rağmen polis, zor kullanarak yürüyenleri yolundan alıkoydu ve yine aynı şekilde birlikte yürüdüğümüz eşeğe hiçbir sebep ve rıza olmaksızın el konuldu.

40 günlük yürüyüşümüz sonrasında ODTÜ Vişnelik Tesisleri’ne ulaşarak ODTÜ tarafından izin verilen alana çadırlarımızı kurarak alana yerleşmiş bulunmaktayız.

Büyük Anadolu Yürüyüşü boyunca yaşanan deneyimleri paylaşmak ve gelecek günlerde yapılacak olanları konuşmak amacıyla ODTÜ Vişnelik Tesislerinde önümüzdeki günler süresince bulunacağız. Destek vermek isteyen herkes kamp alanına davetlidir.

Yorumlar kapalıdır.