Her yer Hopa, her yer direniş!

2 Haziran günü İstanbul Tabip Odası, KESK İstanbul Şubeler Platformu, DİSK İstanbul Merkez Temsilciliği ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’nun çağrısıyla 19.00 İstanbul Şişli Cevahir AVM önünde bir araya gelen yüzlerce kişi Hopa’da yaşanan ve ardından tüm ülkeye yayılan polis terörünü protesto etti.

Eylemciler “Her yer Hopa her yer direniş”, “Metin Hoca ölümsüzdür!” “Öğretmenin katili AKP’nin polisi”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza!” sloganlarıyla AKP Şişli ilçe binası yönünde yürüyüşe geçti. AKP binası önüne gelindiğinde emek örgütleri adına bir basın açıklaması TTB adına konuşan Ali Çerkezoğlu tarafından okundu.

Açıklamaların ardından AKP binasını korumak için barikat kuran polislerle eylemciler arasında gerilim yaşandı. Kısa süre sonra da polis saldırısı gerçekleşti. Tazyikli su ve gaz bombası ile saldıran polis yakaladığı eylemcileri darp etti. Saldırı sırasında eylemcilere boyalı su sıkan polis, daha sonra ıslak insan avına çıkarak rastladıklarını gözaltına aldı. Yaklaşık 30 kişinin gözaltına alındığı tahmin ediliyor. Bu arada gazdan etkilenen Eğitim Sen’li iki öğretmen Şişli Etfal Hastanesine kaldırıldı.

Yorumlar kapalıdır.