Seçimler Kadıköy’de kutlandı

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku, İstanbul Kadıköy İskele Meydanı’nda binlerce kişiyle seçim zaferini kutladı. Kutlamaya İstanbul 1. bölge milletvekili Sebahat Tuncel, İstanbul 3. bölge vekili Abdullah Levent Tüzel de katıldı. Saat 17:00’de başlayan kutlamalara Blok bileşeni grup ve partiler katıldı.

Sahneye ilk çıkan Agire Jiyan grubu çeşitli marşları Kürtçe ve Türkçe seslendirdi.

Ardından Sabahat Tuncel sahneye çıktı. Tuncel, konuşmasına, yaşadıkları sevincin Kürt halkı ve emekçiler açısından buruk bir sevinç olduğunu, çünkü operasyonlara devam edildiğini, Batman’da 20 kişinin göz altına alındığını ve 3 gerillanın yaşamını yitirdiğini söyleyerek başladı. Konuşması sık sık “şehit namırın!” sloganlarıyla kesildi. Seçim sonuçlarını yorumlayan Tuncel, ateşkesin süresinin bugün itibariyle dolduğunu, halkın savaşın devam edip etmeyeceğini merakla beklediğini söyledi. Bu seçim sonucuyla Kürt halkının iradesini güçlü bir şekilde ortaya koyduğunu, tek istemlerinin barışın sağlanması olduğunu dile getirerek, seçimlerde uygulanan yüzde 10 barajına, YSK yasaklamalarına, para barajlarına karşın tüm engelleri aşarak Kürt halkı ve sosyalistlerin ittifakının meclise güçlü bir şekilde girmesinin öneminden bahsetti. Bundan sonraki süreçte ise yeni bir anayasanın temel amaçları olduğunu, referandumda AKP’nin kendileriyle görüşmesine rağmen talep ve önerilerini hiçbir şekilde dikkate almadıklarını, bu anayasanın ise bu yöntemle yapılamayacağını, çünkü mecliste gerçek bir ana muhalefet oluşturacaklarını söyledi.

Sanatçı Rojda’nın müzik dinletisinin ardından söz alan milletvekili Levent Tüzel ise, seçim zaferlerini Bitlis’te ve Hopa’da ölen İbrahim Oruç ile Metin Lokumcu’ya adadıklarını söyledi. Tüzel, konuşmasında 15-16 Haziran’ın yıldönümüne vurgu yaparak, bugün işçi sınıfına saldıranın Tayyip Erdoğan olduğunu, işçilerin kaderinin ise ortak olduğunu dile getirdi.

Diyarbakır’da olduğu için kutlamaya gelemeyen Sırrı Süreyya Önder, gönderdiği mesajda, emek, demokrasi ve kardeşlikten yana olan herkesin sesi olacağını söyledi.

Yorumlar kapalıdır.