Unutmayacağız! Affetmeyeceğiz!

Genel yayın yönetmenliğini yaptığı Agos gazetesinin önünde, 19 Ocak 2007’de katledilen Hrant Dink ile ilgili davanın 19. Duruşması bugün görülüyor. Duruşmadan önce, kendilerini “Hrant’ın arkadaşları” olarak adlandıran bir grup Dolmabahçe’de, “Unutmuyacağız” ve “Affetmeyeceğiz” yazılı pankartların arkasında toplanarak Beşiktaş Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında; “Hrant! Unutmayacağız!” , “Hrant! Affetmeyeceğiz!”, “Faşistler vuruyor, AKP koruyor” , “Faşizme inat, kardeşimsin Hrant”, “Hrant için, adalet için” gibi sloganlar atan yaklaşık 150 kişilik grup, alkışlarla Beşiktaş Meydanı’nda bekleyen grupla birleşti. Burada yapılan basın açıklamasında Metin Eray, Dink’in katledelişinin üstünden 4 yıl geçtiğini hatırlatarak, “Ogün Samast ceza alınca ‘işte adalet’ diyenler, bu işi tezgahlayan ağabeylerinin peşini bırakacağımızı düşünmüş olmalılar. Yanılıyorlar.” diye konuştu.

Sahipsiz soruların karanlığında, adalet duygularının kırık olduğu ve öfkelerinin giderek büyüdüğü uyarısını yapan Eray’ın konuşmasının ardından, Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekillerinden Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü’nün de aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişilik grup, ellerinde “Bu dava böyle bitmez” dövizleriyle adliye önüne doğru yürüyüşe geçti. Grubu, adliye bahçesinde Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, kardeşi Orhan Dink ile Paris Barosu Yönetim Kurulu Üyelerinden Olivier Guilbaud karşıladı.

Burada açıklamalarda bulunan Guilbaud, “Gerçek adalet ancak, cinayetin arkasındaki tüm sorumluların ve azmettiricilerin yargı önüne çıkartılarak cezalandırılmasıyla yaşanacaktır.” diyerek davanın takipçisi olduklarını bir kez daha vurguladı. Açıklamaların ardından, Dink ailesi avukatları ve yurtdışından gelen heyet duruşmayı izlemek üzere adliye salonuna girdi.

Yorumlar kapalıdır.