Adalet hepimiz için

Tekstil işçisiyim. Çağlayan’da çalışıyorum. Malum, futbolda şike davası da Çağlayan Adliyesi’nde görülüyor. İşçi arkadaşlar yakınımızda, gidip bir bakalım dediler. Birlikte Adliye’nin önüne gittik. Binden fazla insan vardı. Bağırıp çağırıyorlar, Aziz Yıldırım’a destek sloganları atıyorlardı. Evet, mazluma destek olduklarını düşünüyor, başkanlarına sahip çıkıyorlardı. Öyle düşünüyorlardı. Belki de haklıydılar, kim bilir!

Arkadaşım, “Abi bunların babası mahkemelik olsa inan bu kadar destek olmazlar. Sanki bu memlekette Aziz Yıldırım’dan başkasına haksızlık yapılmamış” dedi. Diğer arkadaş da, “Gelin, işçilerin hakkı yeniyor, bir araya gelip ses çıkaralım desek, hepsi toz olur” diyordu. Evet, ne yazık ki öyle!

Öğrenciler parasız eğitim istediğinde pankart açarak protesto etmişler ve yargılanmışlardı. Bizler ses çıkartsak onları böyle kolay ceza evine atamazlardı ya da gazeteciler tutuklandığında sahip çıksaydık… Malum, 100’den fazla gazeteci sadece haber yazdıkları için içerde. İktidara muhalif olmanın bedeli bu!

Kuşku yok ki biz sesimizi çoğaltırsak yapamazlar. Adalet sadece Aziz Yıldırım’a değil, herkese lazım. Emeğimizin, özgürlüğümüzün çalınmasına sessiz kalmayalım. Ses olalım, çoğalalım.

Yorumlar kapalıdır.