“Çocuklarıma borç bırakmak istemiyorum!”

Görgü tanıklarının ifadesine göre, bu sabah saat 9 sularında Syntagma Meydanı’nda yaşamına son veren 77 yaşındaki emekli eczacı Dimitris Christoulas, silahını kendine doğrultmadan önce öfkesini bu şekilde dile getirdi. Christoulas’ın üzerinde bulunan mektupta şunlar yazıyordu :

Tsolakoğlu’nun işgal hükümeti (Nazilerin işgali sırasında kurulan işbirlikçi hükümet) 35 yılda devletin bir katkısı olmaksızın kendi çalışmamla edindiğim emekli maaşımı silip süpürerek hayatta kalma olanağımı tam manasıyla ortadan kaldırmış durumda.

Dinamik bir biçimde direnecek yaşta olmadığımdan (aslında bir Yunanlı eline kalaşnikof alacak olsa onu ilk takip edenlerden olmak isterdim) ve hayatımı çöpleri karıştırarak yaşamak zorunda kalmadan önce, hayatıma son verecek başka bir onurlu yol göremiyorum.
İnanıyorum ki geleceksiz gençler, bir gün silahlarını kuşanıp, tıpkı 1945’te İtalyanların Mussolini’ye Milano’nun Pireto Meydanın’da yaptıkları gibi bu hainleri de Syntagma Meydanı’nda bacaklarından asacaklardır.”

Neoliberal saldırının kan emici boyutlara ulaştığı ve nüfusun neredeyse beşte birinin sefalet sınırının altında yaşadığı Yunanistan’da Christoulas’ın intiharının münferit bir olay olmadığı çok açık. Sağlık emekçilerinin çeşitli bölgelerde giriştikleri hastane işgalleri de Christoulas’ın bahsettiği “geleceksiz” insanların çoğunlukta olduğunun bir göstergesi. Christoulas’ın katili, Yunanistan’ı bir sosyal mezbahaya çeviren “kurtarma” paketlerini hazırlayanlar ve uygulayanlardır. AB, Avrupa Merkez Bankası , IMF ve Dünya Bankası’nın dayatmaları sonucunda başbakanlık koltuğuna oturan banker Papademo “kurtarma” paketi adı altında organize edilen büyük soygunu yönetirken, yaşamına son veren Christoulas’ın anısı önünde saygıyla eğiliyor ve öfke ve isyanını sahipleniyoruz.

Kan emici AB, IMF ve Dünya Bankası Yunanistan’dan dışarı!

Dış borç ödemeleri durdurulsun!

Bankalar millileştirilsin!

Onurlu bir iş ve onurlu bir yaşam için, Avrupa çapında bir genel grev için ileri!

Yorumlar kapalıdır.