Direnişteki Hey Tekstil işçileri ile dayanışma şenliği

Toplu işten çıkarmayla işlerini kaybeden üstelik fabrikanın kapatılmasıyla haklarını alamayan Hey Tekstil işçileri, haklarını alabilmek için direnişlerini sürdürüyorlar. Geçtiğimiz hafta direnişleri polis zoruyla sonlandırılmak istendi ancak onlar her türlü baskı ve zorluğa karşı oldukça kararlılar ve bunun için de bir dayanışma kampanyası örgütlemiş durumdalar.

Direnişlerini daha fazla insana duyurmak için dayanışma kampanyası kapsamında ayın 21’inde bir dayanışma etkinliği düzenlediler. İşçi Cephesi olarak bizler ve tüm emek dostları oradaydık. Etkinliğe Aynur Güneş, Erdoğan Emir, Grup Emeğe Ezgi gibi pek çok sanatçı dost da ezgileriyle direnişe ve etkinliğe katkı sundular. Etkinlik sırasında işten atılmaların yasaklanması, işçilere haklarının verilmesi yönünde pek çok slogan atıldı ve direnişi sürdüren işçiler için bir araya gelmek oldukça moral verici oldu.

Şenliğe katılan CHP milletvekili Süleyman Çelebi ise işçilere yardımcı olmak için patronlarla ve Hey Tekstil patronlarıyla işbirliği içinde olan diğer patronlarla görüşmeler yaptığını açıkladı, uluslararası dayanışmanın önemini vurgulayarak Hey Tekstil işçilerinin kazanacağına inancının tam olduğunu belirtti.

Hey Tekstil’deki direnişçiler mücadele etmekten korkmuyor, direnişe devam ediyor!

Yorumlar kapalıdır.