Hey Tekstil işçilerine polis saldırısı

Direnişlerini Li Fung fabrikası önünde sürdüren Hey Tekstil işçilerine, bu sabah çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. İşçiler, iflas göstererek fabrikasını kapatan Hey Tekstil’e ödemesi olan Li Fung firmasının, ödemeyi Hey Tekstil yerine kendilerine yapmaları talebiyle, bir süredir direnişlerini Li Fung firması önünde sürdürüyorlar.

Bu talebi kabul etmeyen Li Fung firması, kapı önündeki direnişi polis müdahalesiyle sonlandırmaya çalışıyor. Bir haftadır işçilerin çadır kurmalarını engelleyen çevik kuvvet ekipleri, bu sabah işçilere saldırarak, işçileri fabrika önünden uzaklaştırmak istedi.

İletişime geçtiğimiz bir Hey Tekstil direnişçisi, gazetemize şu açıklamada bulundu:

“Li Fung firmasının önünde direnişimizi sürdürürken, sabah saatlerinde çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesine maruz kaldık. Öncelikle bizi karşı kaldırıma sürükleyen çevik kuvvet ekipleri, ardından fabrika girişine barikat kurdu ve saldırıya geçti. Özellikle kadın arkadaşlarımızı hedef alan bir şiddet uyguladılar. Şu anda birçok arkadaşımız yaralı. Direnişimize devam ediyoruz fakat polis fabrikanın önünü abluka altına almış durumda.”

Direnişlerini kararlılıkla sürdüren Hey Tekstil işçileri, bütün emek dostlarını 21 Nisan günü gerçekleştirecekleri dayanışma etkinliğine çağırıyor.

Yorumlar kapalıdır.