İşyerinde baskı ve denetim mekanizmaları 2

Çağrı Merkezi Çalışanları Derneği tarafından daha önce birincisi gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören, “İşyerlerinde Baskı ve Denetim ve Mobbing” konferansının ikincisi, Çağrı Merkezi Çalışanları Derneği, Toplumsal Dayanışma İçin Psikologlar Derneği (TODAP) Yapı-Yol Sen., Bank-Sen, Plaza Eylem Platformu (PEP), Avukat Sendikası Girişimi ve Kaç Bize Gel işbirliği ile 10 Haziran 2012 Pazar günü saat 14:00’de Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

İşyerinde psikolojik taciz anlamına gelen mobbing kavramı gündelik dile hızla yerleşirken işçisinden işverenine herkesin bu uygulamaya karşı ‘savaş açtığını’ görüyoruz? Bu ne anlama geliyor? Mobbing gerçekte nedir? Kişilik bozukluğunun ürünü mü yoksa kapitalist üretim ilişkilerinin sonucu olan güvencesizliğin bir diğer yüzü mü? Mobbing, bir sistem sorunu mudur yoksa bireysel başarısızlığın bir sonucu mu? Böyle bir durumla karşılaşıldığında nasıl tavır alınmalı? Bireysel uğraş mı yoksa örgütlü bir dayanışma mı?

İşyerlerinde baskı ve denetim mekanizmalarıyla mobbing konusunda, liberal iktisadı ve kavramlarını benimseyen kurumlar ve kişiler anlam karmaşası yaratıyor ve yaratmaya çalışıyor. Buna karşın bu konferans, hak kayıplarına yol açan ferdi mücadele metotlarına alternatif hukuksal, psikolojik ve toplumsal mücadele araçlarının değerlendirileceği ve uygulamaya bilimsel bir katkı sunmayı amaçlıyor.

Moderatörlüğünü Sırrı Emrah Üçer’in yapacağı Konferansın birinci oturumunda TODAP’tan Psikolog Eser Sandıkçı, “Kapitalist Çalışma İlişkileri ve Mobbing” başlıklı tebliğini sunacak. Ardından Plaza Eylem Platformu(PEP), PEP’in Deneyim Paylaşım Atölyeleri çalışmalarından derledikleri deneyimleri aktaracaklar. Oturumun sonunda, Psikologlar ve PEP gönüllüleri salondan gelen soruları yanıtlayacak.

Konferansın ikinci bölümünde, Çağrı Merkezi Çalışanları Derneği Hukuk Müşaviri Av. İzzet Otru, “İşyerlerinde Baskı ve Denetimin Süreçleri” ve “Bir İşten Çıkarma Yöntemi Olarak Mobbing” başlıklı oturumunda, mobbing meselesini örnek olaylar ve katılımcıların soruları ile ele alacak.

Sizi de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Yapı-Yol Sen, TODAP (Toplumsal Dayanışma İçin Psikologlar Derneği), Bank-Sen, Plaza Eylem Platformu, ÇMÇ-DER, Avukat Sendikası Girişimi, KaçBizeGel.

Tarih: 10 Haziran 2012, Pazar

Saat: 14.00

Yer: TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ

DİKİLİTAŞ MH. EREN SOKAK. NO: 30

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARŞISI

DİKİLİTAŞ-BEŞİKTAŞ, İSTANBUL

Yorumlar kapalıdır.