Direnişteki işçiler Boğaziçi Üniversitesi’ndeydi

Bugün (11.7.2012) halihazırda direnişte olan Borusan, Hey Tekstil, Bedaş ve THY işçileri, Boğaziçi Üniversitesi Emek Günleri kapsamında düzenlenen direniş panelindeydi.

Her direniş grubundan işçiler tek tek içinde bulundukları direnişlerin nasıl başladığından ve günümüzde nasıl ilerlediğinden bahsetti. Öğrencilerin de söz alarak direnişlerle ilgili sorular sordukları panelde, var olan direnişler farklı sektörlere ait olsa da, aslında aşağı yukarı aynı nedenlerle ortaya çıktıkları bizzat işçiler tarafından dile getirildi. Güvencesizlik kapsamında toşeronlaştırma, grev yasağı, sendikasızlaştırma, çalışma koşullarının ağırlaşması gibi saldırıların grevleri başlatan temel sebep olduğunu gördük. Esnek ve güvencesiz çalışma koşullarının yaygınlaştırılmaya çalışıldığı böyle bir ortamda, taleplerin birçok noktada ortaklaştırılarak var olan mücadeleleri birleştirmenin gerekliliği belirtildi.

Tekrar buluşmak dileğiyle biten panelde biz de İşçi Cephesi olarak vardık. Türkiye’nin lojistik, tekstil, ulaşım ve enerji gibi kilit öneme sahip sektörlerinde var olan bu direnişlerin ortaklaştırılabilmesinin hayati öneminin farkındayız. İşçilerin bugün bir araya gelmesi, mücadelelerin de biraraya gelmesinin vesilesi olması dileğiyle…

Yorumlar kapalıdır.