Bilgi Üniversitesi’nden atılan işçilerin direnişi sürüyor!

Yıllık öğrenim ücreti ortalama 25.000 TL olan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde 24 Ağustos’ta başlayan işten çıkarmaların ardından 24 işçi direnişe geçti. DİSK’e bağlı Sosyal-İş’e üye işçilerin önderliğinde, işe iade talebi ile 4 Eylül’de başlayan süresiz oturma eylemi devam ediyor.

Sendika ve emekçi düşmanı Bilgi

Üniversite gerekçesiz işten çıkarmalarda, sendika üyelerini seçmekte titiz davransa da işten atılanlar arasında emekliliğine birkaç ay kalan 15 yıllık çalışanlar da bulunuyor. İşçiler ise tek taleplerinin işe iade olmadığını, şu an çalışan arkadaşlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi için de mücadele ettiklerini vurguluyor. Çalışma koşullarının çok ağır ve adaletsiz olduğunu söyleyen işçiler, çalışmaya devam eden işçilerin iş yoğunluğunun yüzde elli arttığını da ifade ediyor.

Cehennem soğuyana kadar” direneceğiz

Bilgi Üniversitesi’nde çalışan akademisyenlerin, öğrencilerin, velilerin ve ayrıca çeşitli siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileri tarafından yalnız bırakılmayan direnişçi işçilere destek günden güne büyürken, dayanışma da yükselmeye devam ediyor. Yine Bilgi Üniversitesi’nde 2010 yılındaki direnişlerinden zaferle çıktıklarını hatırlatan işçiler ve onlara destek veren akademisyenler, kararlılıklarını belirtmek için, gerekirse “cehennem soğuyana kadar” mücadele edeceğiz, dedi.

Hafta içi her gün 11.00 ile 19.00 arasında oturma eylemini sürdüren işçiler, yakında direniş çadırı da kuracak. Biz de İşçi Cephesi olarak onların onurlu mücadelesine destek veriyor ve Bilgi Üniversitesi’nde direnen işçilerin yalnız olmadığını söylüyoruz.

İşten çıkarmalar yasaklansın!

Onurlu bir iş, onurlu bir yaşam için; Yaşasın örgütlü mücadelemiz!

Yorumlar kapalıdır.