Hizmet sektörü – Patrondaki açgözlülük

Merhaba. Ben hizmet sektöründe çalışan bir işçiyim. İşçiler olarak benzer sömürü koşulları altında çalışıyoruz. Ben de bir işçi olarak kendi işyerimde yaşadığım sorunlardan bahsetmek istiyorum.

Çalıştığım şirkette toplam 600 kişi çalışıyor. Temizlik bölümünde ise, taşeronda 15 kişi çalışıyoruz. Şirkette en çok sömürülenler, biz taşeron işçileriz. En sık yaşadığımız sorunlardan bir tanesi, izin meselesi. Hastalandığımızda bile işten izin verilmiyor. İşyerinde bir doktor var. O da bütün hastalıkları ağrı kesici vererek geçiştiriyor. İzin vermeme gerekçesi olarak, yapılacak çok iş olduğunu söylüyorlar.

Son günlerde ise, ilginç bir bir durumla karşı karşıyayız. Patron 16 milyon liraya (eski parayla 16 trilyon!) kendisine lüks bir villa aldı. Villanın bütün temizliği ise bizim bölümdeki çalışanlara yaptırılıyor. Eskiden 6 kişi çalıştığımız yerde, şimdi 3 kişi çalışıyoruz. Yani normalde 6 kişinin yaptığı işi, 3 kişinin yapmasını istiyorlar. Bunun sebebi ise, eve 16 milyon lira veren patronun, evin temizliği için işçi tutup yevmiye vermek istememesi, temizliği bedavaya getirmek istemesi!

Bu durum karşısında biz de sessiz kalmadık ve 6 kişininin yapacağı işi, 3 kişi yapmayı reddettik. Şu anda eskiden ne kadar çalışıyorsak o kadar çalışıyoruz. Eskiden işyerinde ufak bir toz kaldığında bile kıyameti koparan müdür ise, durumun saçmalığının o da farkında olacak ki, bu durumda ağzını açamıyor.

Patronların açgözlülüğü ve işçilere verdikleri değer açıkça ortada. İşyerindeki sömürüye, baskıya karşı biraraya gelmekten başka kurtuluş yolu yok!

Yorumlar kapalıdır.