İşçi düşmanı Bilgi Üniversitesi’nin demokrasi balonu!

Demokratik olmasıyla övünen Bilgi Üniversitesi (BÜ), demokrasinin olmazsa olmazı olan sendikaya duyduğu nefreti gizleyemiyor. Ağustos ayının sonundan itibaren çoğunluğu DİSK’e bağlı Sosyal-İş üyesi olan 20’den fazla çalışanının işine son veren BÜ, işçi düşmanı karakterini ayan beyan sergilemekten çekinmiyor.

Bilindiği gibi işe geri alınana dek süresiz oturma eylemini sürdüren Bilgi çalışanları, imza kampanyalarına da devam ediyor. İşçiler, BÜ’deki durumu görünür kılmak için 3 Ekim’de eylem alanında “Sendika” konulu açık hava dersi düzenlediler. Murat Belge dâhil olmak üzere sendikalı öğretim görevlileri ve işçilerin konuşma yaptığı derse katılan temizlik görevlisi Ali Özcan’a ise BÜ yönetiminin cevabı işten çıkarma oldu. BÜ yine gerekçe olarak “küçülmeyi” gösterse de Özcan’ın, mesaisini bitirdikten sonra konuşmaları dinlemeye gittiği için işten çıkarıldığı, direniş alanının yönetim tarafından sürekli fotoğraflandığı herkes tarafından biliniyor.

DİSK Sosyal-İş Sendikası İstanbul Şubesi Başkanı Mustafa Aguş ise Özcan’ın diğer sendikalı işçilere gözdağı vermek amacıyla işten çıkarıldığını belirtirken, bunu sendikal saldırı olarak değerlendiriyor.

Direnişteki işçiler, 15 Ekim’de saat 16:00’da basın açıklaması yaparak toplanan imzaları Rektörlüğe teslim edecek. Aynı gün akşam saat 17.00’de Prof Dr. Büşra Ersanlı tarafından “Akademik Özgürlük” konulu açık hava dersi verilecek.

İşten çıkarmalar yasaklansın!

‘Sendikalı Bilgi Çalışanları’nın yayımladığı bildiri:

“Santral E2 binasında görev yapan temizlik görevlisi Ali Özcan, 3 Ekim Çarşamba günü mesaisini tamamladıktan sonra Murat Belge’nin verdiği açık hava dersine katıldı.

Açıkhava dersimize katılanlar, tüm etkinliklerimizde yapıldığı gibi üniversite yönetimi tarafından fotoğrafları çekilerek fişlendi.

Derse katılan tek temizlik işçisi olan Ali Özcan 5 Ekim Cuma günü üniversite yönetimi tarafından herhangi bir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi artık böyle bir üniversite haline dönüştürülüyor. Mesai saatleri dışında okulda yapılan bir etkinliğe katılan bir çalışan sorgusuz sualsiz işten çıkarılıyor.

Ali Özcan’ın mesaisi bittikten sonra, kendi serbest zamanında, Murat Belge’nin dersine katıldıktan sonra işten atılmasının amacı, düşünen, haksızlıklara karşı çıkan ve sendikalaşan çalışanlara gözdağı vermektir.

Bilgi Üniversitesi’ndeki bu vahim dönüşümden rahatsız olan, keyfi ve antidemokratik yönetim anlayışını reddeden tüm Bilgi çalışanlarına sesleniyoruz:

• İşten atılmaları durdurmak ve atılanların işe alınmaları için oturma eylemi yapıyoruz. Eylem yerini ziyaret ediniz ve imza kampanyamıza destek veriniz.

• 15 Ekim’de saat 16:00’da basın açıklaması yaparak toplanan imzaları Rektörlüğe teslim edeceğiz, bizleri yalnız bırakmayınız.

• Aynı gün akşam saat 17.00’de Prof Dr. Büşra Ersanlı tarafından verilecek “Akademik Özgürlük” konulu açık hava dersine katılınız.

• Dayanışmamızı örgütlü bir güce dönüştürerek daha etkili olabilmek ve için sendikamıza üye olunuz.”

Yorumlar kapalıdır.