Turkcell Global’deki hak ihlallerine karşı

Çağrı Merkezi Çalışanları içerisinde örgütlenerek yoğun sömürünün mevcut olduğu bu sektörde çalışanların özlük haklarını savunan Çağrı Merkezi Çalışanları Derneği (ÇMÇ-Der) bir hak gaspını daha gün yüzüne çıkardı.

ÇMÇ-Der’in açıklamasına göre, Turkcell’in çağrı merkezi çalışanlarının bağlı bulunduğu firma olan Turkcell Global, 1.000’i aşkın çalışanın SGK primlerinin eksik ödeyip ücretlerini de eksik yatırmış. Bu süreç içerisinde gece yataklarından kalkarak insanüstü bir performans ile çalışan Turkcell Global işçilerine ulaşan ÇMÇ-Der, işçilerin geriye dönük tüm haklarının kazanılması için Temmuz ayından beri çalışma yürütüyor.

Şirket ile yaptığı görüşmeler uyarınca çalışma koşullarında kimi iyileşmeleri sağlayan ÇMÇ-Der şu anda işçilerin kayıp haklarının kazanılması için yeni yöntemleri zorluyor.
Bu doğrultuda dernek üyeleri ve şirket çalışan ve eski çalışanları ile beraber SGK’nın ALO 170 hattını eş zamanlı olarak arayıp bu hak gaspının şikâyetinde bulundu. SGK’nın çağrı merkezinin de aynı şirket tarafından işletiliyor oluşu ise, dostlarımız önündeki bir başka engeli ortaya çıkardı.

Aramalarda şirketin hak gaspları konusunda meslektaşlarına da bilgi veren dernek üyeleri onları da desteğe çağırıp, bir vatandaş olarak şikâyet kayıtlarını oluşturdular. Ancak şikâyet kayıtlarının ardından ALO 170’ten gelen dönüşler de şaşırtıcı oldu. Kurum yetkilileri vatandaş olarak şikâyet oluşturan kişileri tek tek geri arayarak, şirket çalışanı olmadıklarının tespit edildiği ve bu yüzden de başlarının şirket ile belaya girebileceğinden ötürü derhal şikâyetlerini geri almaları gerektiği yönünde bir bildirim aile tehdit ettiler.

Ancak ÇMÇ-Der’in mücadelesi bununla sınırlı kalmadı ve hakların iadesi için bir sonraki adımın temelleri atılıyor.

ÇMÇ-Der’deki dostlarımıza başarılar diliyor ve Global çalışanı kardeşlerimizin kazandıkları her hakkın hepimiz için bir mevzi olacağını bilerek onurlu hak mücadelelerini selamlıyoruz.

Yorumlar kapalıdır.