BEDAŞ’ta zafer direnen işçilerin!

Bedaş direnişi 208. gününde zaferle sonuçlandı. Bugün Enerji-Sen, Bedaş yönetimiyle masaya son kez oturdu ve yönetime tüm işçileri geri alacağına ilişkin protokolü imzalattı. İşçiler Ocak ayında işbaşı yapacaklar.

Enerji işçileri dün Bedaş’ın tutumunu protesto etmek ve yönetimle görüşmek için Bedaş binasına girmiş, yönetimini uyarmıştı. Bunun üzerine Bedaş yönetimi Enerji-Sen’le toplantı yapmayı kabul etmişti. Bugün sabah saatlerinde Enerji-Sen, Bedaş yönetimi ve ihaleyi kazanan şirketle toplantı yaparak işçilerin işe iadesini düzenleyen protokol imzalandı. Şüphesiz, direnişin zaferi, işçilerin 208 gündür büyük bir kararlılıkla çadırlarında direnmeleriyle, her cuma yaptıkları eylemlilikler ve tabi ki Enerji- Sen’in direnişe tam desteğiyle gelmiştir.

Bugün 33. kez Galatasaray’dan Taksim’e yürüyen işçiler bu kez “Direne direne kazandık”, “Biz haklıydık, biz kazandık” sloganlarını atmanın haklı gururunu taşıyorlardı. Bedaş işçileri başta tüm enerji işçileri ve tüm Türkiye işçi sınıfına örnek olmuş, mücadele azmi ve kararlılığıyla zaferi kucaklamıştır. İşçi Cephesi olarak, enerji işçilerinin zaferini selamlıyoruz!

Yorumlar kapalıdır.