Acil talep: “Gezi tutukluları serbest bırakılsın”

İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir… Gezi eylemlerinin ardından yargı polis el ele tutuklamalara günlerdir devam ediyor. Bu sabah da İstanbul’da şafak baskınlarıyla onlarca kişi gözaltına alındı.

Şimdilik 56 kişi hakkında ev araması ve yakalama kararı çıkarıldı ve buna neden ihtiyaç duyulduğuna ilişkin olarak: “Taksim Gezi Parkını yayalaştırma projesini protesto etmek amacıyla başlayan gösteriler terör örgütlerinin ve marjinal grupların yönlendirmesiyle demokratik tepkinin ötesine geçerek terör örgütlerinin ve mensuplarının propagandası, güvenlik güçlerine ve araçlarına saldırıda bulunma, kamu ve vatandaşa ait mala zarar verme eylemine dönüşmüştür.” denildi. Dosyaya gizlilik kararı getirildi ve gözaltına alınanların 24 saat avukatlarıyla görüştürülmemesi, tükürük örneklerinin alınmasına karar verildi.

“Fatura” kime çıktı acaba?

İşte kitleleri yönlendiren o sözde “terör örgütleri ve marjinal gruplar”dan bazıları: Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, Özgür Gelecek, Devrimci Demokrasi, Aka-Der, EMEP, HKP, TKP… Liste uzayıp gidiyor…

Peki şimdi hangi temelde tüm mücadeleleri birleştirmeliyiz? Bugün tüm dayanışmaların, forumların ve bireylerin en acil talebi şu olmalı:

Gezi tutukluları serbest bırakılsın!

Yorumlar kapalıdır.