Kadıköy’de polis saldırısı

Geçtiğimiz Cumartesi akşamından beri Kadıköy’de giderek artan sayıda kitleler hükümetin politikalarına ve baskılarına karşı yürüyüş yapıyorlar. Suriye’ye emperyalist müdahale, cami-cemevi projesi, Taksim’e yapılan polis saldırıları, Ahmet Atakan’ın katledilişi gibi birçok nedenden dolayı son beş gündür Kadıköy’deki protesto yürüyüşlerinin ardı arkası kesilmiyor. Eylemciler zaman zaman ana caddenin trafiğini keserek boğa heykelinden vapur iskelesine kadar yürüyor (buradan eylemcilerin bir kısmı Taksim’e uğurlanıyor), zaman zaman Bahariye Caddesi’nden geçerek bütün Kadıköy’ü sokak sokak dolaşıyor.

Bugün (11.09.2013) Kadıköy’deki eylemlerin beşinci günü ve son iki gündür Kadıköy’e de polis saldırısı başladı. Eylemleri durduramayacağını anlayan hükümet Kadıköy’deki hareketliliği kolluk kuvvetleriyle bastırmaya kalkıştı; bunun sonucu ise ertesi gün daha çok insanın yürüyüşe katılması oldu. Polis müdahalesinin ikinci günü Kadıköy halkı ve polis arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. TOMA’lar su sıktı, polis biber gazı attı, güne damgasını vuran ise bir akrep aracının içinden çıkan polislerin üç eylemciye saldırması ve kaçamayan bir eylemcinin dövülerek araca bindirilmesi oldu.

Son iki gündür uygulanan bu polis şiddetinin bir nedeni de bütün ülkede yeniden başlayan seferberlik havası. Ahmet Atakan’ın katledildiği Hatay başta olmak üzere, Ankara’da, Bursa’da, Kocaeli’de ve daha birçok şehirde hükümet karşıtı eylemler hız kesmeden devam ediyor. Önümüzdeki dönemde devam edecek gibi görünen bu eylemler hükümeti hayli rahatsız etmekte. Hükümetin bütün baskı, imha ve savaş politikalarına ve polis şiddetine karşı sokağa dökülen kitlelerin kararlı mücadelesini selamlıyoruz. Bu daha başlangıç mücadeleye devam!

Yorumlar kapalıdır.