Gever katliamı Kadıköy’de protesto edildi

Gever’de tarihsel bir değerin taşıyıcılığını yapan mezarlıkların yıkılmasının protesto edilmesi esnasında Reşit ve Veysi İşbilir’in polis kurşunuyla katledilmesi, Kadıköy’de eylemle yapılan protesto edildi.

Zira Gever süreci, katledenlerin “özürlerinin” kabahatlerinden daha büyük olması yönünde derinleşmeye devam ediyor. Van’da yapılan otopsi raporu, şahısların ateşli silahlar aracılığıyla öldürüldüğünü doğrular nitelikte. Öte yandan bu durum, sorumlu valinin yayınladığı görüntülerin gerçeklerden kopuk ve tamamen asılsız olduğuna ışık tutmakta. Gever’de kitlesel olarak karşılanan cenazelere polisin biber gazı atarak saldırmış olması ise tansiyonları yükseltip gerilimi arttıran bir “ileri demokrasi” hamlesi oldu.

Katil polis teşkilatını ve ardından yaşanan hukuksuzluk uygulamalarını protesto etmek için bugün Kadıköy Boğa Heykeli’nde saat 19:00’da toplanan kitle, “Diren Gever Kadıköy Seninle”, “Kürdistan Faşizme Mezar Olacak”, “Yaşasın Halkların Eşitliği”, “Katil Polis Kürdistan’dan Defol” sloganları eşliğinde iskeleye kadar yürüdü. Bu sırada yürüyen kalabalığın arkasından onları takip eden bir TOMA , eylem boyunca hazır bir şekilde bekletildi.

İskelede HDK Kadıköy Meclisi ve HDP İlçe Başkanlığı adına okunan basın açıklamasında, çözüm ve barış sürecinin inşası için herhangi bir adım atmayan hükümet eleştirildi. Basın açıklaması, katliamdan sorumlu mercilerin ceza almaları yönünde adım atılması gerektiği talebiyle sona erdi. Basın açıklamasından sonra iskelenin önünde oturma eylemi gerçekleştiren kalabalık, eylemin sonlanmasıyla beraber dağıldı.

Yorumlar kapalıdır.