ÇHD’li avukatların esareti devam ediyor

ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, ÇHD İstanbul Şubesi Başkanı Taylan Tanay, ÇHD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Güçlü Sevimli, ÇHD Üyesi Naciye Demir, ÇHD üyesi ve Halkın Hukuk Bürosu avukatları Barkın Timtik, Ebru Timtik, Şükriye Erden, Günay Dağ ile ÇHD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu’ndan Betül Vangölü Kozağaçlı 18 Ocak’ta gözaltına alındı. 21 Ocak günü ise avukatların tutuklanmalarına karar verilmişti. Avukatların evlerinin ve bürolarının kapıları kırılarak içeri girilmiş, yaka paça gözaltı işlemleri hukuksuz olarak yapılmıştı. Ezilenlerin avukatlığını yaptıkları için egemenlerin şiddetine maruz kalan avukatların ilk duruşması tutuklanmalarının üzerinden yaklaşık bir yıl geçtikten sonra 24-25-26 Aralık’ta Silivri’de yapıldı.

Tutuklu ve tutuksuz yargılanan avukatların savunmalarını yapmak üzere 3.000’in üzerinde avukat vekalet aldı ve 1.000’in üzerinde avukat bizzat salonda bulunarak meslektaşlarının savunmalarına katkı sunmaya çalıştı.

Duruşmaya avukatların savunmaları damga vurdu. Yapılan savunmalarda, mevcut yargı sisteminin kendilerini yargılayamayacağını ve aslında kendilerinin sistemi yargılamak üzere salonda bulunduklarını belirttiler.

ÇHD Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı’nın savunmasıyla başlayan duruşmada, avukatlar yargı heyetine ve tüm egemenlere yargılama hukuku, insan hakları dersi verecek enfes bir savunmaya imza attılar.

Duruşma sonunda, tutuklu avukatlardan Şükriye Erden, Nazan Betül Vangölü Kozağaçlı, Naciye Demir ve Güçlü Sevimli’nin tahliyesine karar verildi. Diğer tutuklu avukatların tutsaklıklarının devamına karar verilerek duruşma ertelendi.

Yorumlar kapalıdır.