Dev İletişim-İş dayanışma gecesi gerçekleştirdi

2007 yılında “Çağrı Merkezlerinde Bir Hayalet Dolaşıyor” sloganı ile yola çıkan Çağrı Merkezi Çalışanları Derneği, çalışmalarını bir üst evreye taşıdı. Artık iletişim sektöründe çalışanların bir sendikası var.

Devrimci İletişim ve Çağrı Merkezi Çalışanları Sendikası kuruluşunun ardından ilk etkinliğini gerçekleştirerek üyeleri ve dost kurumları ile bir araya geldi. 1 Şubat günü saat 19.00’da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte sendikanın amacı, geçmişten bugüne mücadelesi ve içerisinde bulunduğu durum konuşuldu.

Konuşmacılardan Sedat Durel Dev İletişim-İş’in temel mücadelesinin iş güvencesi olduğunu bildirirken, bir bütün olarak işçi sınıfının mücadelesinin birleştirilmesi vurgusunu yaptı. İkinci konuşmacı Fatma Tulum ise sendikanın dünden bugüne gelen mücadelesini anlatırken Gezi direnişi sürecinde kaybettiğimiz mücadeleci insanlarımızı anmayı da unutmadı. Üçüncü konuşmacı Zeycan Elarsan çağrı merkezi çalışanları ve iletişim sektörü hakkında bilgi verirken, sendikanın bir işkolu sendikası olmadığını vurgulayarak diğer emek örgütleri ile mücadeleyi birleştirmenin zorunluluğunu ifade etti. Son olarak ise sendika üyesi bir kadın işçi hem işyeri koşullarından hem de sendikanın faaliyetlerinden bahsederek bir deneyim paylaşımında bulundu.

Uzun bir mücadelenin ve farklı deneyim birikimlerinin ardından bir araya gelen Dev İletişim-İş, sektör çalışanları için umut vaat ederken, aynı zamanda içinde bulunduğumuz koşullarda bir bütün olarak dünya ve Türkiye işçi sınıfının mücadelesi adına da bir metot sunuyor.

Bizler de bu mücadeleci dostlarımızı selamlarken işçi sınıfı mücadelesinin bu adımla birlikte biraz daha güçlendiğini görüyoruz.

Yorumlar kapalıdır.