3. köprü, kaçıncı cinayet!

İstanbul halkının senelerdir mücadele ettiği, günlerce, aylarca protesto eylemleri gerçekleştirdiği, İstanbul’un kalan son yeşil alanlarını da rant alanı haline getirecek olan 3. Köprü inşaatı başladığından beri pek çok kez gündeme geldi. 3. köprü hakkında hazırlanan raporlardan hangisine bakarsanız bakın, karşınıza, İstanbul’un son yeşil alanlarının da böylece yok olacağı, tıpkı ikinci köprü sonrası olduğu gibi çevresinde başlaması muhtemel olan çarpık kentleşme, nüfusa, trafiğe ve pek çok soruna hiçbir çözüm üretemeyeceği hatta aksine bu sorunları daha da derinleştireceğine dair pek çok veri çıkmata. Tüm bu raporlara, uyarılara rağmen başlatılan köprü inşaatı son dönemlerdeyse, alınmayan tedbirler yüzünden gerçekleşen işçi cinayetleriyle gündemde olmaya devam ediyor.

Erdoğan’ın “köprü inşaatını hızlandırın” demesinin ardından daha bir hafta bile geçmeden inşaatta üç işçi ölmüş, biri de ağır yaralanmıştı, bu ölümlere dün bir yenisi daha eklendi. İşe daha bir ay önce girmiş olan ve hafriyat işi yapan bir taşeron firmada çalışan bir işçi de bugün üçüncü köprü inşaatında öldü. Köprünün 29 mayıs 2015’te açılması planlanıyor, ve malesef öyle görünüyor ki köprünün açılışına kadar yalnızca 3. köprü inşaatındaki işçi cinayetleriyle ülke olarak yeni bir rekora daha imza atacağız!

Öldürülen işçilerin her birinin sorumlusu işçi sağlığı ve güvenliğiyle ilgili hiçbir tedbir almayan, işçilerin hayatına zerre önem vermeyen egemen sınıf, hükümet ve işçi emekçi düşmanı saldırı politikalarıdır. Gerekli önlemler alınmadığı sürece de 3. köprü İstanbul halkını her anlamda öldürmeye devam edecektir.

Yorumlar kapalıdır.