Perşembe tartışmalarımız sürüyor!

Bizler, İşçi Demokrasisi Partisi Gençliği olarak, geçtiğimiz perşembe akşamı Arap Devrimleri sürecini tartışmak üzere İDP Beyoğlu İlçe Bürosu’nda bir araya geldik. Tartışmamıza, devrimlerin filizlendiği ekonomik, politik ve toplumsal arka planların değerlendirmesini yaparak başladık. Ardından, devrimci süreçlerin görüldüğü ülkelerde yaşananlar arasındaki benzerlik ve farklılıkları ortaya koyduk. Devrimler süreci boyunca işçi sınıfının oynadığı rolü değerlendirip, bu ülkelerdeki sendikalar ve komünist partilerin devrimlere yaklaşımını tartıştık. Tüm bu tartışmalardan hareketle devrimci önderlik krizi sorunu üzerinde yoğunlaştık.

Özellikle Suriye devrimini incelediğimiz süre boyunca Özgür Suriye Ordusu’nun tahlili ve IŞİD’in kuruluşu, ilerleyişi, Esad ile olan ilişkisi; üzerinde durduğumuz diğer alt başlıklardı. Arap devrimleri sürecinden bağımsız olarak ele alamayacağımız Kobane direnişi de tartışmamız içerisinde yer aldı. Kürt halkının Kobane’deki mücadelesi üzerine konuşurken ABD’nin bölgeye müdahalesi konusu gündeme geldi. Tartışmamıza bu alt başlıkla bir son verirken, her hafta perşembe günü bir araya gelip, önceden belirlediğimiz bir konuyu tartışma kararı aldık.

Tartışmamızın konusu olan Arap devrimleri süreci, oldukça kapsamlı ve de pek çok olayla bağlantılı olduğu için bu hafta, üzerinde yeterince duramadığımız başlıkları, önümüzdeki perşembe günü yeniden analiz etmeye karar verdik. Bu bağlamda, bir sonraki haftanın konusunu Kobane direnişinden yola çıkarak Kürt halkının mücadele tarihi ve Türkiye’nin Ortadoğu politikası olarak belirledik, 11 Aralık Perşembe günü ise saat 16.30’da İDP Beyoğlu İlçe Bürosu’nda buluşmak üzere tartışmamızı noktaladık.

Yorumlar kapalıdır.