Gebze’de binlerce işçi 1 Mayıs’ta alanlardaydı

Gebze Sendikalar Birliği öncülüğünde sabah erken saatlerde Gebze Fatih Hastanesi önünde bir araya gelen sendikalar, siyasi partiler ve Gebze emekçileri Kent Meydanı’na doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş öncesinde, Gebze’nin her sokağından yüzlerce kişi toplanma meydanına geldi. Bir yandan kalabalık sayısı artarken bir yandan da alanda bulunanlar marşlar ve davul-zurna eşliğinde halaylar çekti.

Gebze Sendikalar Birliği tarafından organize edilen 1 Mayıs kutlamasına; İşçi Demokrasisi Partisi Girişimi, Türk-İş, UİD-DER, Tez-Koop-İş Sendikası, Haber-İş, Petrol-İş, Deriteks Sendikası, EMEP, HDP, TÜMTİS, Eğitim-Sen gibi siyasi parti ve sendikalar katıldı. İşçi ve emekçi kitleler sık sık, “Yaşasın 1 Mayıs”, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Direne direne kazanacağız” “Bijî yek gulan” “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganlarını attı.

İDP olarak yürüyüş sırasında “Taşeron çalışma yasaklansın!”, “İşten atmalar yasaklansın!”, “İşçiler birleşin, iktidarı yerleşin!” sloganları ile işçi sınıfını mücadeleye çağırdık. Bekleyiş sırasında ve alanda bildirilerimizi dağıttık.

Yorumlar kapalıdır.