HDP’ye dönük saldırıların sorumlusu AKP’dir! AKP derhal kışkırtıcılığa son vermelidir!

HDP’ye yönelik saldırılar son bulmuyor. Hemen her gün yeni saldırılar gerçekleşiyor. Bugün de Adana ve Mersin’de HDP binalarına yönelik yeni saldırılar gerçekleşti; maddi hasar meydana geldi, yaralananlar oldu.

Son bir ayda gerçekleştirilen saldırıların sayısı 60’ın üzerine çıkmış durumda. Tartışmasız şekilde bu saldırıların sorumlusu AKP’dir! Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP’yi sürekli şekilde terör örgütünün uzantısı, terör destekli parti olarak işaret ederken, Başbakan Davutoğlu da HDP’ye terör ve şiddet çetesi demekten çekinmemektedir. AKP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Akdoğan işi HDP’nin barajı geçmesinin tehlikeli olduğu, mutlaka baraj altında kalması gerektiği noktasına kadar getirmiştir. Bu açıklamaların HDP’ye yönelik saldırıların işaret fişeği olduğu açıktır.

Amaç da bellidir, gizlisi saklısı yoktur. İktidarı kaybetme korkusu yaşayan AKP, bu kışkırtmalarıyla HDP’yi baraj altında bırakma ve bu şekilde ona ait milletvekillerine konma hesabı peşindedir. Üstelik AKP, bütün bunların sorumlusu kendisi değilmiş gibi, hala HDP’yi suçlu göstermeye çalışmaktadır. HDP’ye yönelik ilk saldırıların ardından etkin soruşturma ve cezalandırma yapılmış olsaydı kesinlikle saldırılar devam etmezdi.

Şurası açıktır, AKP hem HDP’yi hedef tahtasına oturtmakta hem de gerçekleşen saldırıları görmezden gelerek saldırganları cesaretlendirmektedir. HDP’nin 2014 yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında da sürekli saldırıya uğramış olması sistematik hale gelmiş bir durumu göstermektedir.

Her fırsatta Türkiye partisi olmamakla eleştirilen/suçlanan HDP’nin örgütlenmesi, siyaset yapması bu yolla alenen engellenmektedir. Televizyonları, gazeteleri, radyoları, belediyeleri ve devlet imkânlarını inanılmaz bir hukuksuzlukla, eşitsizlikle ve hoyratlıkla kullanan AKP, bunlar yetmez gibi birde muhalefetin en basit söz söyleme hakkını bile yok etme peşindedir. Önümüzdeki günlerde bu saldırıların artacağına da şüphe yoktur çünkü saldırganlar engellenmemekte hatta cesaretlendirilmekte, hiçbir saldırgan davalık olmamakta, buna mukabil başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu olmak üzere tüm AKP’lilerin HDP’ye yönelik yaylım ateşi devam etmektedir. Bu tablo HDP barajı aşıp meclise girdiği takdirde, bir kapatma davasıyla dahi karşı karşıya kalabileceğini göstermektedir.

İDP olarak bu saldırıları kesin bir şekilde kınıyoruz. Saldırılar karşısında HDP’nin yanındayız! HDP yalnız değildir! HDP’ye yönelik kışkırtmalara derhal son verilmelidir. Yeni saldırıların engellenmesi için tüm tedbirler alınmalıdır. Bugüne kadarki saldırıları gerçekleştiren saldırganların bulunmasını, saldırılarda teşviki, ihmali, göz yumması olan devlet görevlilerinin tespit edilmesini ve tümünün cezalandırılmasını talep ediyoruz. Kuşku yok ki siyasi irade olarak bu süreci en etkin şekilde işletecek öncelikle hükümettir. Hükümetin tutumu da açıkça ortadadır. Bu yüzden saldırıların durdurulması için esas belirleyici olan HDP ile aktif ve etkin bir dayanışma ve birlik içinde olunmasıdır.

Yorumlar kapalıdır.