Suruç’taki katliamı lanetliyoruz! Saldırının siyasi sorumlusu AKP hükümetidir!

Kobane’nin inşa çalışmalarına katkı sunmak üzere yola çıkan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi gençlerin Suruç’ta, Amara Kültür Merkezi önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasına yapılan bombalı saldırı sonucu en az 28 kişi hayatını kaybetti ve 100’e yakın kişi yaralandı.

Suriye halkının ekmek ve özgürlük talebiyle başlattığı devrimi gerici bir iç savaşa dönüştürmek ve Kürt halkının özgürlük mücadelesini boğazlamak için IŞİD ve diğer radikal İslamcı grupları destekleyen AKP hükümeti, bu katliamın siyasi sorumlusudur. AKP hükümeti, Reyhanlı ve Gaziantep’teki patlamaların aydınlatılmasını engellemiş, HDP’nin Diyarbakır mitingindeki patlamanın üzerini örtmeye çalışmıştı. Suruç katliamı AKP hükümetinin bu politikalarının doğal bir sonucu ve devamı niteliğindedir. Öte yandan, yolculukları süresince radikal İslamcı gruplar tarafından tehdit edilen gençlere hiçbir koruma sağlanmaması, devletin Diyarbakır saldırısındakine benzer bir “ihmale” imza attığını gündeme getirmektedir.

Saldırının amacı Kürt halkının özgürlük mücadelesine yeni bir darbe vurmak ve sosyalistlerin Kürt halkıyla ördüğü dayanışmanın önüne set çekmektir. SGDF üyelerine yapılan bu saldırıyı lanetliyor ve saldırı karşısında ESP ve SGDF ile dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyoruz. Katliamın siyasi sorumlusu AKP hükümetini protesto etmek ve sorumlarının yargı önüne çıkarılması ve cezalandırılması için işçileri, gençleri ve emekçi halkı protesto eylemlerine katılmaya, seferber olmaya çağırıyoruz.

Yorumlar kapalıdır.