İnsanca yaşanacak ücret, insana yaraşır onurlu bir yaşam için mücadeleye!

Yılın ikinci yarısı geldi çattı ve asgari ücretle çalışan milyonlarca işçi yılbaşında belirlenmiş olan zammına kavuşacak: Tamı tamına 51 tl! 949 TL olan asgari ücrete yapılan bu zamla birlikte ülkemizde asgari ücret net 1000 tl’ye yükseliyor. Yine milyonlarca işçi ve ailesi açlık sınırının dahi altında olan bu rakamla yaşamaya mahkûm ediliyor. Sözde kişi başına düşen gelir artıyor gibi gösterilse de gerçeğin bu olmadığını yaşamlarımızdan biliyoruz.

Saraydaki klozet altın mıydı değil miydi, bilmiyoruz ama aynı sarayda kurulan onbinlerce liralık iftar masasındaki bir gülün fiyatı işçiye verilen zammın 8 katı değerinde. Sermayedarlar ve hükümet yetkilileri para içinde yüzedursun, işçi sınıfı kendi kanıyla beslenen bu asalaklar yüzünden sefalet koşullarında yaşamak zorunda bırakılıyor.

Seçimler öncesinde tüm partiler –AKP hariç- seçim vaatlerinde asgari ücreti dile getirdiler. Şu an bu partilerden 3’ü mecliste. Bu ay asgari ücrete bu kadar komik bir zam yapılıyorken bu parti yetkililerinden herhangi birinin çıkıpta bu duruma tek bir tepki göstermemesi oldukça ironik. Seçim sonrası Partimizin yayınladığı acil talepler programında da söylediğimiz gibi henüz hükümet kurulmadan da asgari ücretin yükseltilmesi yönünde teklif verilebilir. Teklif verilir mi verilmez mi bilinmez, buna umut bağlamış değiliz. Biz yine seçimler öncesinde söylediğimiz gibi tek bir şeye güveniyoruz: Kitlelerin mücadelesine!

Asgari ücretin insanca yaşanabilecek düzeye çekilmesinin mücadelemizle geleceğinin, ancak bu şekilde kalıcı olacağının bilincindeyiz. Açlık sınırının dahi altındaki bu rakamlarla yaşamak zorunda değiliz. Yapmamız gereken ayağa kalkıp üstümüzdeki asalakları silkelemek. Metal işçileri bu yolun önünü bir nebze de olsa açmayı başardılar. Daha insanca yaşamak için metal işçilerinin açtığı yoldan yürüyüp, dersler çıkararak hep birlikte mücadeleyi büyütmekten başka yolumuz yok. Ancak o zaman bize biçilen sefalet ücretinden, bize reva görülen açlık sınırının altındaki yaşam koşullarından sıyrılabiliriz. İnsanca yaşanacak ücret, insana yaraşır onurlu bir yaşam için mücadeleye!

Yorumlar kapalıdır.