Esad ve Putin Halep üzerindeki saldırıları yoğunlaştırıyor

Son haftalarda Esad rejimi ve Rus hava kuvvetleri Halep üzerindeki saldırıları ve kuşatmayı yoğunlaştırmış durumda. ABD ve Rusya gözetiminde gerçekleşen Cenevre görüşmelerini ve “düşmanlıkların durdurulması” anlaşmasını askeri konumunu güçlendirmek için kullanan Esad rejimi, isyanın en önemli kalesi olan Halep’i düşürmek için nihai saldırıya hazırlanıyor.

Halep’in isyancıların kontrolü altında olan bölgesinde yaklaşık 300 bin kişi yaşıyor. Hastanelerin ve sivil altyapının bombalandığı, şehrin neredeyse tamamen kuşatma altına alınarak temiz su ve gıda bulmanın iyice güçleştiği ve aylardır elektriğin bulunmadığı bir süreçte Esad rejimi ve Rusya saldırıları, El Nusra Cephesi’ni bombaladıkları gerekçesiyle meşrulaştırmaya çalışıyor. Fakat, Halep  şehir merkezinden yaklaşık iki yıl önce kovulmuş olan IŞİD ve El Nusra’nın şehirde var olmadıkları biliniyor. BM ve ABD’nin gözetiminde, Esad rejimi ve Rusya tarafından gerçekleştirilen bu saldırıların tek bir amacı var: devrimi yenilgiye uğratmak ve Esad rejimine istikrar kazandırmak.

Halep üzerindeki vahşi saldırıların yoğunlaşmasına tepki olarak, uluslararası ölçekte örgütlenen #HalepYanıyor kampanyası gelişti ve Berlin, Madrid, Paris, Londra gibi onlarca şehirde Suriye halkıyla dayanışma eylemleri, etkinlikleri düzenlendi. İşçi Demokrasisi Partisi olarak Suriye Demokratik Sol Partisi’nden yoldaşlarımızla İstanbul’dan Dünya Çapında Kızıl Kampanya’ya destek verdik ve kampanya çerçevesinde ortak bir bildiri yayınladık.

Suriye Demokratik Sol Partisi ve İşçi Demokrasisi Partisi bombalanan Halep halkının yanında!

‪#‎HalepYanıyor Dünya Çapında Kızıl Kampanya (‪#‎AleppoIsBurning Worldwide Red Protest) çerçevesinde biraraya gelen iki partinin üyeleri, Arapça ve Türkçe dillerinde yazılmış dövizleri ve özgür Suriye bayraklarını taşıyarak kampanyaya destek verdiler. Dövizlerde şu sloganlar yazılıydı:

Türkler, Kürtler ve Suriyeliler Halep için beraberler!

Esad Halep’i bombalıyor!

Esad defol! Yaşasın özgür Suriye!

Esad’a, IŞİD’e, emperyalizmin ve Rusya’nın bombardımanlarına hayır!

AB-Türkiye anlaşmasına hayır! Mülteciler kardeşimizdir, sınırlar açılsın!

Türkiye’nin yayılmacı, mezhepçi ve Kürt düşmanı politikalarına hayır!

Kampanya çerçevesinde Suriye Demokratik Sol Partisi ve İşçi Demokrasisi Partisi ortak bir bildiri yayınladılar:

Esad rejimi, şehrin rejimden kurtarılmış bölgesindeki hastaneleri hedef alarak ve sivil altyapıyı yok ederek, Halep’teki saldırılarını yoğunlaştırmakta. Rejimin hava saldırıları sonucu son bir hafta içinde Halep’te 200’den fazla kişi hayatını kaybetti. Bu vahşi saldırıları gerçekleştiren rejimin temel hedefi, Suriye halkının özgürlük beklentilerini ortadan kaldırmaktır. Bu saldırılar, 2011’de başlayan devrimden bu yana rejimin gerçekleştirdiği kitlesel kıyımların bir devamı niteliğindedir ve bu saldırılar Rusya ve İran’ın doğrudan desteği, Birleşmiş Milletler ve ABD’nin gözetimi altında gerçekleşmektedir.

Suriye Demokratik Sol Partisi ve İşçi Demokrasisi Partisi olarak Halep halkıyla dayanışma içerisindeyiz ve Dünya Çapında Kızıl Kampanya’yı destekliyoruz. Suriye halkına yönelik bombardımanların derhal durdurulmasını talep ediyoruz ve Suriye halkının özgürlük ve sosyal adalet mücadelesinin yanında yer alıyoruz.

Yorumlar kapalıdır.