Bakırköy belediyesi işçileri grevde!

İstanbul Bakırköy Belediyesi’ne bağlı Yunus Emre Kültür Merkezi müdürlüğü bünyesinde çalışan on altısı kadın toplamda 17 işçinin işine, ‘’üst yönetim sizinle çalışmak istemiyor’’ denilerek 14 Mayıs günü son verildi. 14 Mayıs’tan 8 Haziran tarihine kadar belediye ile müzakere sürecinde olan işçiler, gerçekleşen görüşmelerden bir sonuç alınamaması üzerine 8 Haziran günü Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda çadır kurarak direnişi fiili olarak başlattılar. Bakırköy halkının yalnız bırakmadığı işçiler, Bakırköy Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nün özelleştirilmesi gibi birçok yağma ve talan politikalarına karşı da direndiklerini söylüyorlar.

İşlerine son verilen 16 kadının 10 tanesi kreşlerde öğretmen ve bu kadınlardan üçü doğum iznindeyken işlerine son verildiğini öğrendiler. Kreş öğretmeni olarak çalışan yeni doğum yapmış bir kadın işçi; “İzindeyken işten çıkarıldığımı öğrendiğimde yaşadığım şokla sütüm kesildi, 10 günlük bebeğimi emziremiyorum” dedi.

İşten atılanların çoğu kadın işçilerden oluşuyor. Hükümet sürekli kadın istihdamının artırılmasına yönelik çalışmalar yaptığını dile getirirken diğer taraftan kadın işçiler işsiz bırakılıyor. Özellikle hamile ya da yeni doğum yapan kadın işçiler ilk işten çıkarılanlar oluyor. Kadınlar esnek, güvencesiz çalışma koşullarına zorlanıyor. Hükümet sürekli üç çocuk derken hamile olan kadın çalışanlar işten çıkarılıyor. Hükümetin kadınlara yönelik hiçbir güvenilir politika üretemediği ortada. Biz kadın çalışanlar güvenceli iş ve eşit ücret hakkımızı alana kadar ne direniş çadırlarından ne de alanlardan gitmiyoruz.

Yorumlar kapalıdır.