Direnişlerden

24.06.2016

Avon işçilerinin direnişi sürüyor

Depo, Antrepo, Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı Sendikası (DGD-SEN)’nda örgütlendikleri için patronları tarafından kapı dışarı konan Avon işçilerinin direnişi birinci ayını geride bıraktı. Mesai günlerinde Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Avon deposu önünde direniş çadırlarında bulunan işçiler, 24 Haziran Cuma günü Avon Genel Müdürlüğü’nün önünde bir eylem gerçekleştirdiler. Eylemin sonunda Avon hakkındaki gerçekleri açıklamak için söz alan Pelin Daş Gebze’deki Avon deposuna bağımsız bir denetleme kurumunun gelmesinden hemen önce yönetimin nasıl işçileri tehdit ettiğini ve işçilerin denetleme ekibine gerçekleri anlatmalarının nasıl önüne geçildğini açıkladı. Avon’a sendika sokmaya kararlı olduklarını belirten işçilerin talepleri şunlar:

1) Taşeron Klüh Avon’dan çıkacak

2) İşten atılanlar geri alınacak

3) Sendika protokol ile tanınacak

4) Tüm işçiler kadrolu olacak

22.06.2016

Avcılar’da belediye işçileri sendika hakları için mücadele ediyor

CHP’li Avcılar Belediyesi’nden, Belediye-İş Sendikası’nda örgütlendikleri için atılan temizlik işçilerinin işe sendikalı olarak geri dönmek için verdikleri mücadele sürüyor. Direnişlerinin 51. gününde (22 Haziran) Taksim Tünel’de toplanan işçiler sloganlar eşliğinde CHP İl Başkanlığı binasına yürüdüler. Burada, Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir’in basın açıklmasını okumasının ardından, işçiler CHP İl Başkanlığına işe geri dönmek için topladıkları 40 bin imzayı teslim ettiler.

11.06.2016

Haydarpaşa Garı’nda özelleştirmeye karşı mücadele

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Haydarpaşa Garı’nın özelleştirilmek istenmesine karşı bir eylem gerçekleştirdi. BTS üyeleri gar binasının katlarını dolaştıktan sonra garın girişinde toplanarak bir basın açıklaması okudular. Açıklamayı BTS Yönetim Kurulu üyesi Firuze Ocak gerçekleştirdi. Açıklmada hükümetin devlet demiryollarını ‘serbeşleştirme’ adı altında özelleştirdiği, bunun ise yalnızca bir avuç zengini daha da zengin ettiği; bugüne kadar özelleştirilen kurumlarda işçilerin çalışma şartlarının hep daha kötüye gittiği vurgulandı.

09.06.2016

Bakırköy Belediyesi işten atma saldırısı

Genel-İş ve Belediye-İş sendikalarına üye, Bakırköy Belediyesi’ne bağlı Yunus Emre Kültür Merkezi’nin farklı birimlerinde çalışan toplam 17 işçi 14 Mayıs tarihinde işten çıkartılmışlardı. İşçileri nedensiz yere kapı dışarı eden CHP’li belediye ile sendikalar arasındaki görüşmelerin sonuç vermemesi üzerine 8 Haziran Çarşamba günü belediye binası önüne çadır kuran işçiler işe geri dönmek için direnişe geçtiler.

Yorumlar kapalıdır.