Grevler ve direnişler

06.09.2016

EU Çelik’te iş cinayeti

Osmaniye Organize Sanayi’de bulunan EU Çelik’te evli ve 2 çocuk babası 34 yaşındaki İlyas Eşkil adlı taşeron işçiden çatıya çıkması istendi. Çatıya çıkan işçi güneş panallerinin kırılması üzerine düşerek can verdi.

06.09.2016

MSC/MEDLOG Lojistik işçileri sendikalaştıkları için işten atıldılar

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası’nın örgütlendiği taşımacılık tekeli Mediterranean Shipping Company’e bağlı olarak çalışan MEDLOG Lojistik sendikalı işçileri işten attı. Nakilya-İş’in yaptığı açıklamaya göre sendikanın işyerinde çoğunluğu elde etmesinden sonra Çalışma Bakanlığı’na yetki başvurusu yapılmış bunun üzerine ise işçiler hukuksuzca işten atılmış durumda. İlk olarak, Gebze’den 7, İzmir’den 10, Mersin’den 1, İstanbul/Esenyurt’tan 13 ve Bursa/Gemlik’ten 4 olmak üzere toplam 35 sendikalı işçi işten çıkartıldı. Daha sonra ise atılan işçi sayısı toplamda 116’ya ulaştı.

07.09.2016

İSKİ’de 4 işçi OHAL bahanesiyle atıldı

İSKİ Esenyurt işletmesinde çalışan ve DİSK’e bağlı Enerji-Sen’de örgütlü olan 4 işçi FETÖ üyesi oldukları gerekçe gösterilerek işten atıldı. İşten atılan işçilerden bir tanesi Enerji-Sen Genel İşçi Sağlığı ve İşi Güvenliği Sekreteri sayaç okuma işçisi Tarık Yüce idi. İşten atılan işçilerin SGK kayıtlarında işten çıkış kodu ’36-OHAL/KHK’ olarak yazıldı. Olay üzerine Enerji-Sen şu açıklamada bulundu:

“Dünya görüşü ve hayat anlayışı gereği FETÖ ile uzaktan yakından ilgisi olmayan yöneticimiz sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek işten atıldı. “Kanıt” olarak gösterilen sosyal medya paylaşımları arasında “15 yılda 17 bin işçi öldü” şeklinde iş cinayetlerinde ölen işçilerle ilgili paylaşım ve FETÖ karşıtı paylaşımlar var.”

07.09.2016

Oktay Elektrik’te sendikalı olan işçiler işten atıldı

Düzce Oktay Elektrik ve Aydınlatma fabrikasında çalışan işçiler Birleşik Metal-İş’te örgütlenmeye başladılar. Sendikanın 11 Temmuz günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na işyeri yetki başvurusu yapması üzerine patron 7 işçiyi işten çıkarttı.

07.09.2016

3. Havalimanı işçilerin üzerinde yükseliyor

Geçtiğimiz günlerde Kürt bir işçinin yakılarak öldürülmesiyle gündeme gelen 3. Havalimanında bir inşaat işçisi daha iş güvenliği önlemlerinin maaliyet olarak görülerek alınmaması üzerine hayatını kaybetti. Kimliği henüz öğrenilemeyen işçinin üzerine çelik paletler düşmesi sonucu can verdiği biliniyor.

Yorumlar kapalıdır.