TV ve Radyolara karartma ve susturma: Baskılara son! Herkes sizin gibi düşünmeyecek!

29 Eylül günü 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye dayanılarak aralarında İMC TV, Hayatın Sesi ve Özgür Radyo’nun da bulunduğu 12 televizyon ve 11 radyo kanalının yayın lisansı iptal edilmişti. Bugün ise Hayatın Sesi, İMC ve Özgür Radyo polis ekipleri tarafından basılarak zorla karartma ve susturma gerçekleştirildi. Kurumların mallarına el konuldu. Hayatın Sesi TV mühürlenirken kimi Özgür Radyo çalışanları gözaltına alındı. IMC TV çalışanları ise halen binalarını terk etmeyip dayanışma için gelen ziyaretçileri karşılıyorlar.

15 Temmuz gecesi TRT ve CNN’in baskınını barbarlık ve millet düşmanlığı olarak tanımlayan hükümet, bugün birebir aynı yöntemle kendi istediğini söylemeyen yayın kuruluşlarını kapatıyor. Milli güvenliğe tehdit oluşturulduğu gerekçe gösterilerek yapılan ve OHAL hukunu dahi aşan uygulamalarla karşı karşıyayız.

Basın özgürlüğüne yapılan müdahaleler yalnızca muhalif kurumları kapsamıyor. Hürriyet’e dair son dönemde açığa çıkan skandal ve yıllarca büyük medya kuruluşlarında yer alan gazetecilerin açıklaması ortaya koyuyor ki, bugün gazetelerin genel yayın yönetmeleri ancak Erdoğan’ın oluru ile atanabiliyor. Saray ve hükümet öylesine güçsüz bir durumda ki, kendileri düşünmeden önce onlar için iş yapabilecek herhangi bir mekanizma ya da müttefik bulunamıyor. Bugün meydana gelen baskınlar da açıkça gösteriyor ki, müdahale edemedikleri basın kuruluşlarını zorla kapatmak dışında bir çare bulamıyorlar.

Biliyoruz ki zorbalıklar insanların gerçeği görmesini engelleyemez. Çünkü “Kral çıplak!” çığlıkları yankılanalı çok oldu. Hepimizi kör ve sağır etmeyi deneseler dahi bugüne kadar öğrendiklerimiz onlar gibi düşünmemek için bize yeterince sebep sunuyor.

Emek meslek örgütlerinde ve çeşitli platfomlarda sürdürdüğümüz mücadeleler sırasında bizlere yer ayıran, emekten yana haberleri öm plana çıkaran tüm kuruluşlara İşçi Demokrasisi Partisi olarak dayanışmamızı sunuyoruz.

Bugün zorla sessizliğe mahkum edilmeye çalışılan basın ve emek mücadelesi içerisindeki dostlarımızla önümüzdeki süreçte de birlikte olmayı sürdüreceğiz.

Yorumlar kapalıdır.