Referandum için ev ziyaretleri

İşçi Demokrasisi Partisi olarak referandum oylamasında “Hayır” kampanyası kapsamında ev ziyaretleri gerçekleştirdik. Bu ziyaretler esnasında gayet sıcak karşılandık. Ziyaret ettiğimiz evlerde referandumda oylanacak anayasa maddelerini ev halkıyla birlikte tartışma olanağı bulduk. Bu tartışmalar ve bilgi alışverişleri esnasında anayasa metniyle ilgili sohbetlerimiz oldu. Gittiğimiz ev ziyaretlerinde gördük ki, insanlar anayasa metniyle ilgili bilgilendirildiklerinde “Evet” oyları “Hayır” oylarına dönüşebiliyor.

Ziyaret ettiğimiz evlerin birisinde görme engelli bir karı koca ile tanıştık. Ev sahibi kadının gözleri biraz görüyordu. Şöyle bir cümle kurdu: “Dışarıda açıkça hayır diyemiyoruz. İnternet ortamında Hayır hakkında yorumlar yapıp, fikrimizi beyan etmekten çekiniyoruz. Bunun da nedeni maaşlarımızın kesilmesinden korkuyor olmamız. Çevremizde daha önceden AKP’ye oy verenler arasında da Hayır oyu vermeyi düşünenlerin olduğunu gözlemledik.”

26 Mart’ta referandum ile ilgili İşçi Demokrasi Partisi’nin yapmış olduğu etkinliğe misafir olduğumuz evin bireylerini davet ettiğimizde, etkinliğe gelmek istediklerini fakat yine ekonomik sebeplerden dolayı maaşlarının tehlikeye girmesinden endişe ettikleri için gelemeyeceklerini söylediler. AKP iktidarı elinde bulundurduğu ekonomik gücü insanlar üzerinde kullanarak, bunu oya dönüştürmeye çalışıyor. Gayri ahlaki olan bu tutum insanların fikirlerini, düşüncelerini söylemesinde sıkıntı yaratıyor. AKP, insanları açlık ve yoksullukla tehdit ederek referandumda Evet oyu toplamaya çalışıyor. Bunda başarılı olacak mı? Umarız olamayacaktır…

Yorumlar kapalıdır.