Armsan’da mücadele sürüyor

Selamlar işçi arkadaşlar,

Yaklaşık 10 yıldır İstanbul/Ümraniye’de kurulu Armsan silah fabrikasında çalışmakta olan işçiyim. Bundan 2 sene önce fabrikamızda yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle sendika getirmeye çalıştık, birçoğumuz sendikalı olmuşken işveren vekilinin kulağına gitti ve de bunun neticesinde sendikal çalışma yapan yaklaşık 8 işçiyi işten attılar ve atılan arkadaşlarımız fabrikanın kapısının önünde Birleşik metal örgütlenme uzmanları ile birlikte direndiler. İçeride olan arkadaşlarımıza yıllardır istenilen ama verilmeyen bir çok söz verdiler.

Bu atılan arkadaşlarımızdan altısı içerideki ve dışarıdaki baskılar ile birlikte geri döndü ama diğer 2 arkadaşımız fabrika içine geri alınmayarak anayasal hakkımız olan sendikal faaliyetimizi engelleyip suç işlediler. Bu süreçten sonra işçi arkadaşlarımız sendikadan istifa ettiler ve de bu sürecin sonunda onlar kazandılar.

Son süreçte yaşanan işçilerin ve emeğin üzerindeki baskı nedeniyle işçi kardeşlerimiz tekrardan girişimde bulunup sendikayı getirmek için uğraşacaklar.

Bize reva gördükleri enflasyonun altındaki zamları kendileri alsınlar. Grevlerin yasaklandığı ve de emekçilerin bütün kazanımları elinden alınırken biz metal işçileri geçmişte olduğu gibi susmadık susmayacağız. Herhangi bir saldırıya karşı işçi arkadaşlarımız ile topyekûn direnemeye ve de baskılara karşı birlik olacağımızı şimdiden ilan ediyoruz.

Biz biliyoruz ki birçok işçi hakkı mücadele edilerek kazanıldı ve kazanılmaya devam ediyor. Bizi fazladan çalıştıranlara, özlük haklarımızı sömürenlere karşı bizlerde gereken cevabı üretim alanlarında vereceğiz. Son olarak da buradan direnen başta kod-A ve de DHL olmak üzere tüm arkadaşlara selam gönderiyoruz.

İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!

Yorumlar kapalıdır.