Flormar değil direniş güzelleştirir

Gebze Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Flormar kozmetik fabrikasında, Petrol-İş sendikasına üye olan işçilerin çoğunluğu sağlamasının ardından, işveren işçi kıyımına başladı. Çalışanların çoğunluğunun kadın olduğu fabrikada, tazminatsız bir şekilde işten atılan işçilerin sayısı bugün 120’yi buluyor.

İlk günden itibaren fabrika önünde bir araya gelerek direnen işçilerin fabrikayla bağlantılarını kesmek için giriş kapısı brandayla kapatıldı ve bina dikenli tellerle çevrelendi. İşten atılan işçilerin yerine yeni işçilerin alındığı; ofis bölümünde çalışan işçilerin üretim bandına getirildiği fabrikada, işveren her türlü baskıyı uyguluyor. Tüm bu yıldırma uygulamalarına karşın Flormar’da direniş 12. gününde.

23 Mayıs Perşembe günü, Birleşik Emek Koordinasyonu, Akasya AVM içerisindeki Flormar Genel Merkezi’nin önünde bir protesto eylemi gerçekleştirdi. Flormar fabrikası önünde bekleyen işçilere destek amacıyla gerçekleştirilen eylemde okunan basın açıklamasında; sendikalaşmanın anayasal hak olduğu ve asıl bunu engellemenin suç niteliği taşıdığı belirtildi. İşverenin yaptığı tüm hukuksuz uygulamalar anlatıldı. Kadınlara yönelik güzellik ürünleri üreten firmanın ikiyüzlü durumu teşhir edildi ve Flormar kullanımı için boykot çağrısı yapıldı.

Biz de İDP olarak Flormar işçisinin yanındayız. İşten atılan işçiler derhal geri alınsın, sendikalaşmanın önündeki engeller kaldırılsın. Zafer direnen emekçinin olacak!

Yorumlar kapalıdır.