Termokar’da direniş sürüyor, dayanışma büyüyor

Manisa organize sanayi sitesinde ısıtma soğutma işi yapan Termokar fabrikasında çalışan işçiler 2017 Nisan ayında örgütlenmeye başlayarak, 2018 Nisan ayında yeterli çoğunluğu sağlayıp yetkiyi almıştı. DİSK Birleşik Metal İş sendikasında örgütlenen Termokar işçilerine kural tanımaz bir şekilde saldıran Termokar patronu, 2017’de 14, 2018 yılında da 20 işçiyi işten çıkartmıştır. 14 gündür fabrika önünde çadırı kurarak direniş başlatan işçilerle dayanışma ise büyüyor.

Dün (08.05.2018), Manisa Organize Sanayi ile İzmir’de Birleşik Metal iş sendikasında örgütlü fabrikalardan işçilerin, DİSK Birleşik Metal İş Genel Merkezi yönetiminin ve Manisa Emek ve Demokrasi platformu birleşenlerinin katılımıyla fabrika önünde kitlesel bir basın açıklaması gerçekleşti. Basın açıklamasını Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu yaptı. Basın açıklamasında fabrikada yetkiyi aldıklarını, artık Termokar’da yetkili Sendikanın Birleşik Metal İş olduğunu belirtip,  anayasal haklarını kullanan işçilerin bir çırpıda kapının önüne koyulduğunu, anayasal haklarını kullananların değil yasa dışı davranan patronların cezalandırılması gerektiğini, sendika olarak işten atılan Termokar işçisinin hakkını sonuna kadar savunacaklarını, ikisi hamile, biri engelli toplamda 5’i kadın 34 işçinin işten atıldığını, patronların nereden cesaret aldıklarını bildiklerini, bu saldırıların örgütlü mücadele ile aşılacağını vurguladı. Termokar direnişinin önümüzdeki dönem çeşitli eylemlerle büyüyeceğini, işten atılan işçiler işlerine dönene ve toplu sözleşme yapılana dek mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.

Eylem boyunca işçiler çeşitli sloganlar atarak taleplerini dile getirdi. Atılan sloganlar; birleşen işçiler asla yenilmez, termokara sendika halaylarla girecek, inadına sendika inadına disk, işçilerin birliği sermayeyi yenecek şeklindeydi. Coşkulu geçen basın açıklaması halaylarla sloganlarla son buldu.

Yorumlar kapalıdır.